Sreten Ćuk iz druge momčadi Dinama naslijedio izbornika Čačića na klupi Lokomotive

Sreten Ćuk, Foto GNK Dinamo II

Nakon odlaska Ante Čačića s mjesta trenera Lokomotive na izborničku funkciju hrvatske reprezentacije na Kajzerici su imenovali njegovog nasljednika. Novi strateg Lokosa bit će Sreten Ćuk.

Ćuk je rođen je 1. kolovoza 1963. godine u Zagrebu, a ove sezone vodio je drugu momčad Dinama, koja se natječe u Drugoj HNL. Već je radio u Lokomotivi, bio je na klupi Gorice, Radnika iz Sesveta, a u dva navrata je bio i privremeni trener prve momčadi Dinama. Prvo protiv Kopra u kvalifikacijama Lige prvaka, kada je tadašnji trener Zajec otišao skautirati potencijalne protivnike. Nakon što je prvu utakmicu uvjerljivo dobio 5-1, Dinamo je pod Ćukovim vodstvom od Kopera izgubio 3:0 i umalo ispao. Drugu je bio na klupi nakon odlaska Zajeca protiv Karlovca u 4. kolu HNL-a. Upisana je pobjeda od 4:2, iako je do 74. minute bilo 1:2 za goste.

“Mislim da sam jedini prvoligaški trener koji je radio sa svih dobnim kategorijama, od U-9 do U-19 i onda participirao u Dinamu U-21 selekciju. Da li će to biti dobro pokazati će vrijeme, to što sada sam u NK Lokomotivi je u stvari moj četvrti rad na jednom takvom projektu. Podsjetiti ću, 2007. godine krenuli u Lokomotivi iz treće lige s jednim velikim brojem mladih igrača i jednom okosnicom koju su tada činili Edin Mujčin i Mario Jozić. Potom smo ušli u drugu ligu, pa u elitno prvoligaško natjecanje. Potom sam nakon Lokomotive uspio zastaviti pad i turbulencije u drugom projektu, NK Sesvetama koji je nakon grcanja u ligi ostao na četvrtom mjestu te sam tamo ostavio klub u dobroj poziciji. Treći projekt je u zadnjih godinu i pol formiranje mlade momčadi Dinama i mislim da u toj dosta zahtjevnoj ligi se korektno rastajemo. Dosta je bitno ono na čemu je direktor Šikić inzistirao, a to je prepoznatljiva igra, ali i projekt s dosta mladih igrača koje očekuje određeni raspon profiliranja. Nadamo se da ćemo svi skupa da ćemo uspjeti u tome,“ prenosi službena stranica Lokomotive.

Rezultatski imperativ postoji: “Nakon Dinama i Rijeke, Lokomotiva bi sa Splitom i Hajdukom trebao biti u vrhu lige, uz dužno poštovanje svim ostalim prvoligašima, ostale momčadi imaju svoje probleme, prije svega u funkcioniranju kluba, te se bore za svoj status.”

“Moj imperativ je višestran. Prije svega rezultat. Jer rezultat nije važan, rezultat je najvažniji. No također imamo mnogo kvalitetnih mladih igrača, veliki broj njih su mladi reprezentativci i ako se neki od njih isprofiliraju i ostvare dobar transfer, onda ću biti jako sretan! Treba napomenuti kako NK Lokomotiva puno ulaže i u razvoj svoje omladinske škole. Ako ćemo uz taj rad iznjedriti nekog igrača, ja ću biti prvi od trenera koji će mlade igrače kaliti u prvoj ligi,” dodao ej Ćuk na redstavljanju.

Čačić je nakon prvenstvene pobjede nad Splitom u nedjelju Lokomotivu ostavio na petoj poziciji s 13 osvojenih bodova iz deset kola. (foto: GNK Dinamo II)

NOGOMET

Ostavi komentar