Stipe Miočić dolazi u Hrvatsku: “Sretan sam što ću napokon upoznati domovinu svojih roditelja!”

Stipe Miočić

Stipe MiočićTrenutno jedan od najboljih svjetskih MMA boraca, Stipe Miočić, početkom kolovoza dolazi u Hrvatsku. Prema riječima njegovog menadžera Grega Kalikasa, Stipe želi upoznati svoju hrvatsku bazu fanova, želi se s njima družiti i saznati što više o domovini svojih roditelja.

Stipe je već izrazio želju za upoznavanjem Mirka Filipovića, idola koji je i bio jedan od razloga zašto se počeo baviti slobodnom borbom. Filipović ovih dana odrađuje pripreme za dvoboj protiv Satoshija Ishiija na INOKI-Bom-ba-ye priredbi u kolovozu pa nije isključeno da će dvojac i trenirati za vrijeme Miočićevog boravka u Zagrebu. Američki Hrvat je najavio i posjet Karlovcu gdje je rođena njegova majka, ali i Zadru iz čije je okolice njegov otac. Svrha posjeta je upoznavanje hrvatske kulturne baštine, druženje s fanovima i odmor…

“Jako sam sretan i uzbuđen što ću napokon stići u Hrvatsku, upoznati zemlju gdje su mi rođeni roditelji te ću upoznati i družiti se s hrvatskim fanovima s kojima sam do sada komunicirao isključivo preko društvenih mreža”, rekao je prošlog tjedna Miočić u razgovoru za Fight Site te je dodao:

“Dolazak u Hrvatsku mi stvarno mnogo znači jer sam već duže vrijeme planirao doći. To je moja domovina gdje su mi rođeni roditelji i zato mi je ovaj posjet vrlo bitan.”

Stipe Miočić je trenutačno jedan od najboljih MMA teškaša svijeta koji izuzetno uspješno nastupa u njakvalitetnijoj svjetskoj borilačkoj promociji – UFC-u. Od potpisa ugovora za elitnu organizaciju, Miočić je ubilježio impresivnih šest pobjeda i tek jedan jedini poraz čime je njegov ukupni profesionalni učinak zaustavljen na 12-1.

S obzirom na sjajne rezultate, Stipe je trenutačno rangiran kao sedmi teškaš svijeta te bi se u sljedećem dvoboju trebao boriti ili protiv Juniora dos Santosa ili protiv Alistaira Overeema. U slučaju još jednog velikog skalpa, može se očekivati da bi Miočić vrlo skoro mogao dobiti i šansu za naslov UFC prvaka što bi bilo planetarno dostignuće za ovog bivšeg Golden Gloves boksačkog šampiona.

Unatoč profesionalnoj karijeri koja mu je već donijela slavu i novac, Miočić i danas radi kao vatrogasac u gradu Oakwoodu i medicinski tehničar u vatrogasnoj ekipi grada Valley Viewa na što je posebno ponosan.

Stipe Miočić, šalica

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar