Šuker: “Razgovarat ću s nekoliko velikih imena hrvatske košarke, neka pomognu!”

Ivan Šuker, HKS

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker komentirao je rezultat reprezentacije na ovogodišnjem EuroBasketu i katastrofalnu partiju protiv Češke u osmini finala u francuskom Lilleu.

“Nažalost, dogodilo se nešto što nitko nije očekivao. Na početku, moja isprika svim ljubiteljima košarke, svima koji su očekivali uspjeh. Otišli smo na način koji nije nimalo lijep.”

Šuker je u stilu pravog ‘političara’ diplomatski ponudio rješenje problema. Nakon svakog velikog natjecanja radile su se ‘analize’, a nije se puno toga promijenilo u posljednjih 20 godina.

“Ako se žele napraviti temelji za budućnost, onda se mora napraviti dobra analiza onog što se dogodilo. Moje mišljenje je da to ima dublje korijene, treba i HKS posložit na drugačiji način, osobito stručni dio i na temelju toga iskreno se nadam kako imamo potencijala i tradiciju i da bismo morali doći do rezultata,” poručio je Šuker, saborski zastupnik HDZ-a.

Prije početka natjecanja ponovno su se ‘pumpale’ ambicije, a ponovno smo doživjeli razočaranje:

“Očigledno treba korjenito promijeniti stvari, najveća je greška ponavljati iste pogreške nekoliko puta.”

Šuker je ipak ponudio jednu konkretnu mjeru koju misli napraviti: “Kada se vratim u Hrvatsku napravit ću razgovor s nekoliko velikih imena hrvatske košarke. Želim sve one koji znaju, koji imaju iskustva i koji mogu pomoći na bilo koji način želim uvesti u tijela u Savezu, oformiti neka nova. Bitno je da su tu, da su prisutni i neka pomognu. Najgore je slušati komentare nakon svega, imate dojam da su neki jedva čekali ovakvu priliku, a to nam se u hrvatskoj košarci ne bi trebalo događati.”

Talentiranih mladića imamo, Hrvatska je U-19 viceprvak svijeta, Slavica, Žižić i Zubac nastupit će u Lilleu u All-Star utakmici najboljih mladih europskih košarkaša: “Svi koji volimo košarku moramo pokazati jedinstvo zbog ovih ‘klinaca’ i ne smijemo ih izgubiti. Potencijal postoji, ali ako se naprave klimavi temelji, onda se ‘biseri’ pogube po putu.”

Čelnik HKS-a i dalje ne smatra da su napravljeni propusti u organizaciji skupine EuroBasketa koja je održana u zagrebačkoj Areni, gdje je u posljednje tri utakmice dvorana bila polovično ispunjena: “Ne možete silom dovesti ljude u dvoranu, za sve postoji navika, posjeti utakmicama su kultura življenja. Vidjeli ste utakmicu francuske, bilo je prekrasno, bilo je više od 26 tisuća ljudi, sjajna je bila atmosfera. Oni su i bez obzira što njihova reprezentacija nije igrala dolazili na utakmice i dvorana je bila poprilično popunjena.”

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar