Talijanski stručnjak nastavlja izbornički posao: Olimpijske kvalifikacije važna su prilika za nastavak procesa

Santarelli

Vrhunski talijanski odbojkaški stručnjak Daniele Santarelli, odlukom Upravnog vijeća odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza, ponovno je izabran za izbornika hrvatske ženske reprezentacije.

”Jako sam sretan što mogu nastaviti ovo iskustvo s hrvatskom reprezentacijom. Počeli smo zajedno raditi prije dva ljeta i od početka sam mogao raditi u najboljim uvjetima za sebe. Za mene je važno što mogu tako dobro surađivati sa Savezom i igračicama. Olimpijske kvalifikacije važna su prilika da nastavimo ovaj proces poboljšavanja i ne mogu čekati da se vratim u Hrvatsku i dam sve svoje najbolje hrvatskoj odbojci,” izjavio je Daniele Santarelli.

Santarelli je potpisao dvogodišnji ugovor do studenog 2021. godine. Talijan je na klupi hrvatske nacionalne vrste od srpnja prošle godine, a od tada su se hrvatske odbojkašice plasirale na Europsko prvenstvo bez poraza u kvalifikacijama, osvojile srebro u Europskoj zlatnoj ligi i igrale polufinale Svjetskog Challenger kupa. Na Europskom prvenstvu dosegnule su osminu finala te se plasirale na kvalifikacije za Olimpijske igre koje se igraju u siječnju iduće godine.

”Daniele je jedan od najboljih svjetskih trenera i drago nam je da je odlučio graditi svoj međunarodni uspjeh s reprezentacijom Hrvatske. Proteklih osamnaest mjeseci su donijeli rezultate koji pokazuju da je ekipa na dobrom putu, što su potvrdili i članovi upravnog odbora odlukom o novom dvogodišnjem angažmanu. Konačno je hrvatska odbojka u prilici realizirati kontinuitet u radu i nadograđivati kvalitetu igre i siguran sam da ozbiljni rezultati neće izostati. Treneru i našoj ženskoj ekipi želim puno sportskih uspjeha, a naše navijače pozivam da i u sljedećoj sezoni prate brojne akcije hrvatskih odbojkaških reprezentacija,” zaključio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

OSTALI SPORTOVI