Tena Šikić osvojila broncu na prvom Grand Prixu u karijeri: “U polufinalu je bila impresionirana, ali se dobro držala”

Tena Šikić, judo, Foto IJF

Hrvatska judašica Tena Šikić, u kategoriji do 52 kilograma, osvojila je brončanu medalju na Grand Prixu u mongolskom Ulaanbaataru. Bio je to prvi nastup 21-godišnje Zagrepčanke na Grand Prix turnirima, koja je iskoristila samopouzdanje nakon zlata na Europskom kupu u Celju za još jedan uspjeh.

Nakon što je s dva ippona, protiv Su (CHN) i Batsukh (MNG) osigurala plasman u polufinale, Šikić je zaustavljena od domaće judašice Chintogtokh (MNG), koja je wazarijem otišla u finale.

“Tena je odlično ušla u turnir, rekao bih čak i rutinski dobila prve dvije borbe te je pokazala kvalitetu i mirnoću koja se ne može očekivati od judašice kojoj je to prva borba na Grand Prix turniru. U polufinalu je možda bila i impresionirana, ali se dobro držala,” rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

U borbi za broncu Šikić, srebrna s Europskog prvenstva za mlađe seniore prošle godine, svladala je Kwon iz Južne Koreje s dvije lijepe uchi mate te na odličan način završila nastup u Mongoliji! (Foto: IJF)

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,