Zagrebaši u skupini s europskim prvacima, u Areni ćemo gledati Ivića, Štrleka, Karačića, Cindrića, Čupića, Buntića, Šegu, Pešića…

Arena Zagreb, PPD

Rukometaši PPD Zagreba saznali su svoje suparnike u novoj sezone EHF Lige prvaka. Hrvatski ljubitelji rukometa će u zagrebačkoj Areni imati prilike gledati aktualne europske prvake, poljsko Kielce, za koje će od iduće sezone nastupati i Filip Ivić, uz Manuela Štrleka, jednog od junaka ovogodišnjeg europskog naslova naslova.

U skupini B bit će još i skopski Vardar, gdje će igrati Ivan Čupić, uz Igora Karačića i Luku Cindrića, njemački Rhein Neckar Löwen, prvaci Bundeslige, kojeg su Zagrebaši iznenađujuće eliminirali prošle sezone u osmini finala.

Protivnici hrvatskom prvaku bit će Meškov Brest, bjeloruski znanci iz regionalne SEHA Gazprom lige, s Ivanom Pešićem i Ljubom Vukićem u svojim redovima.

Mađarski PICK Szeged, gdje će, uz Alena Blaževića, od iduće sezone igrati Denis Buntić i Marin Šego, prvaci Europe s Kielceom te Sandro Obranović, dosadašnji član PPD Zagreba koji će u redove mađarskog viceprvaka na posudbu.

U skupini s PPD Zagrebom bit će i stari znanci i veliki rivali iz slovenskog Celja, koje od naredne sezone ulazi u SEHA ligu te švedski Kristianstad.

Dvoboj titana u skupini A

U skupini A bit će Veszprem (Alilović, Sulić, Kopljar, Slišković), Barcelona, PSG (Stepančić), Bjerringbro-Silkeborg, Wisla Plock (Š. Ivić, Mihić), njemački Flensburg i THW Kiel (Duvnjak, Brozović, Lacković) te Kadetten Schaffhausen.

Pobjednici skupina A i B ulaze izravno u četvrtfinale Lige prvaka, a tri preostale najbolje ekipe iz svake skupine ulaze u knockout fazu.

U skupini C i D, iz kojih će prve dvije momčadi u razigravanje, a samo pobjednici tih susreta ulaze u osminu finala, nalaze se slabije rangirane momčadi europskog rukometa.

Skupina C: La Rioja, Metalurg (Červar), Čehovski Medvedi, Montpellier, Elverum, kvalifikant.

Skupina D: Nantes, Holstebro, Motor Zaporožje, Bešiktaš, Dinamo Bukurešt, kvalifikant.

Natjecanje po skupinama započinje 21. rujna, a završava 12. ožujka 2017. Osmina finala je na rasporedu od 22. ožujka do 2. travnja, četvrtfinala će biti igrana od 19. do 30. travnja, a završni turnir je na programu 3. i 4. lipnja sljedeće godine.

Održan ždrijeb EHF Lige prvakinja

Ukoliko Podravka Vegeta prođe kvalifikacije, bit će u skupini A, zajedno s crnogorskom Budućnosti, njemačkim Thüringerom i francuskim Metzom.

Skupina B: Vardar, Astrahanočka, FTC-Rail Cargo i kvalifikant (2).

Skupina C: Györi, CSM Bukurešt, Midtjylland, Rostov-Don.

Skupina D: Larvik, Team Esbjerg, Sävehof i kvalifikant (3).

Natjecanje u grupama počinje 14. listopada i traje 20. studenog. U drugoj fazi koja počinje 27. siječnja prve tri ekipe iz svake grupe formiraju dvije nove skupine, a četiri najbolje iz svake grupe ulaze u četvrtfinale.

RUKOMET