Tin Srbić, Ivan Kvesić, Branko Ivanković i Dina Levačić preuzeli predsjednička odlikovanja

Srbić, RH

Na svečanosti u Predsjedničkim dvorima na zagrebačkom Pantovčaku predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je četrdesetak odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama iz različitih područja društvenih i humanističkih djelatnosti, a kao izraz zahvalnosti za njihova iznimna djela i umijeća kojima su pridonijeli razvoju i ugledu domovine. Naravno, među njima su bili i ‘najbolji hrvatski veleposlanici u svijetu’ – njezini sportaši i sportski djelatnici.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su: svjetski gimnastički prvak 2017. i svjetski doprvak 2019. Tin Srbić, svjetski prvak u karateu 2018. godine Ivan Kvesić te trofejni nogometni trener sa zavidnom inozemnom karijerom Branko Ivanković. Isto odlikovanje posmrtno je dodijeljeno utemeljitelju projekta Humane zvijezde 03, velikom humanitarcu i zaljubljeniku u sport Branislavu Tušeku.

Za iznimne sportske i humanitarne pothvate te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske odlikovana je daljinska plivačica Dina Levačić, prva Hrvatica koja je preplivala La Manche.

DRUŠTVENE MREŽE