Tomečak u sudačkoj nadoknadi osigurao slavlje, Rožman ponosan na momčad: Puno smo toga naučili!

Rožman

Nogometaši Rijeke pobijedili su AZ 2:1 u utakmici 6. kola Europske lige! Ekipa Simona Rožmana je na najbolji mogući način zaključila europsku priču upisavši tri boda protiv jakog nizozemskog sastava okončavši europsku priču sa sjajna četiri boda u skupini jačine Lige prvaka.

Igrala se sudačka nadoknada, Rijeka je polako pritiskala s igračem više nakon isključenja Karlssona koji je u 80. minuti pogodio Štefulja kopačkom u lice.

U zadnjim trenucima susreta Rijeka je izvela jednu brzu akciju i otvorila priliku na lijevoj strani. Lončar je ušao u kazneni prostor u ubacio. Tomečak je uspio doći do lopte, poslati čuvara u prazno, te zatresti mrežu za veliko slavlje Rijeke.
U 52. minuti Andrijašević je sjajnom loptom izbacio Menala u prostor, napadač Rijeke se sjurio i poentirao za početnu prednost, dok su gosti pet minuta kasnije izjednačili, Wijndal je potegnuo s dvadesetak metara i pogodio.

“Rasli smo iz utakmice u utakmicu, puno smo toga naučili. Čestitam igračima na vrhunskoj i fanatičnoj borbi, ovakve utakmice iz tebe izvuku maksimum,” između ostalog je poručio nakon slavlja trener Rijeke…

NOGOMET