[VIDEO] Nezaustavljive Hrvatice srušile i Srbiju: Osjećamo se predobro, fenomenalno!

Hungary vs Croatia

Još jednu fantastičnu partiju odigrale su hrvatske rukometašice na Europskom prvestvu, a nakon što su svladale Mađarice i aktualne svjetske prvakinje Nzozemke bolje su bile i od Srbije!

U dramatičnom dvoboju slavile su s minimalnih, ali zasluženih 25:24 (14:14) pa u nastavka natjecanja prenose četiri boda. Tamo ih čekaju Norveška, Njemačka i Rumunjska. Nakon 1994. godine i prvog Europskog prvenstva, ovo je tek drugi put u povijesti da su naše rukometašice ostvarile tri pobjede za redom na tom natjecanju.

Prvo ime Hrvatske, ali i cijelog susreta, nedvojbeno je bila Dora Krsnik koja je postigla šest pogodaka iz sedam pokušaja te je dala nemjerljiv doprinos našoj obrani i proglašena je igračicom utakmice. Pet je dodala Ćamila Mičijević, dok je Tea Pijević imala sedam obrana.

“Osjećamo se predobro, fenomenalno, presretne smo, pomalo iscrpljenje i psihički i fizički. Napravile smo ogroman posao u prvoj fazi, sad ćemo se odmoriti tri dana, smiriti. Znamo što nas čeka u drugoj fazi, dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se i nadamo se što boljem plasmanu,“ naglasila je Mićijević odmah nakon slavlja.

Osvajanjem prvog mjesta naše rukometašice zaslužile su tri dana predaha, jer će prvi susret drugoga kruga protiv Norveške igrati tek 12. prosinca.

“Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jedna jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio. Uspjele smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama,” istaknuo je izbornik Šoštarić.

HRVATSKA : Bešen -/- , Pijević 7/27 , P. Posavec 1/3 , Krsnik 6/7 , S. Posavec 2/3 ,Mićijević 5/8 , L. Kalaus 4/4 , D. Kalaus -/- , Ježić -/- ,Japundža 0/1 ,Šimara 0/1 ,Debelić 2/2 ,Mamić 3/3 , Vidak 0/1 ,Blažević 1/5 , Prkačin 1/2 , izbornik : Nenad Šoštarić


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

(Foto: HRS)

RUKOMET