Tomić: “Podigli smo razinu individualne odgovornosti”

Tomić, Foto Marin Sušić HKS

Ante Tomić i kapetan Roko Leni Ukić ponovno su dali svoj doprinos u slavlju Hrvatske. Makedonija je arhivirana, treba se okrenuti dvoboju s Nizozemskom, u Areni od 21 sati.

“Nismo primili toliko puno poena, koliko smo loše igrali u napadu. zadržavali smo loptu, nije bilo protoka, uz loš postotak šuta. U nastavku s puno boljim skokom i puno boljom obranom zasluženo smo došli do pobjede. Podigli smo razinu individualne odgovornosti,” naglasio je Tomić.

U konačnici je najvažniji rezultat, a manje ‘umjetnički dojam': “Naša je svaka utakmica specifična. Većinu utakmica smo loše otvorili, ne bih rekao uspavano, ali onda odigramo u nastavku bolje. Najvažnija je pobjeda, nije bitno tko je dobro igrao, nego konačan rezultat.”

“Svaka čast, nemam riječi. Nismo se opterećivali, na treningu je dobro izgledao i izrazio je želju za igrom. Mislim da ima više problema sa zglobom, nego s glavom!” kroz smijeh je dodao Tomić, osvrnuvši se na ozljedu Bogdanovića koja ga je udaljila s posljednjih treninga priprema prije početka EuroBasketa.

“Prekvalitetan je igrač da ne bi pronašao put do koša,” zaključio je centar Hrvatske, koji je protiv Makedonije ostao za jedan skok kratak od double-double učinka.

Tomić, mix

Kapetan Ukić ponudio je objašnjenje za slabiju igru iz prvog dijela: “Super smo odigrali obranu drugo poluvrijeme stvarno smo izašli agresivno i znali smo da oni to ne mogu pratiti. Problem je bio ulazak u utakmicu, napadački, nekako imam dojam da se svatko, ne iz loše namjere, želi što prije razigrati, želi što prije postati ‘vruć’, ali nije lako igrati na taj način. Moramo na to +me poraditi jer nam se to događa već drugi put, nakon Slovenije.”

Najavio je kapetan i dvoboj s Nizozemcima: “Zadovoljni smo s visokom pobjedom i očekuje nas teža utakmica protiv Nizozemske. Fizički su snažnija ekipa i u pravilu protiv takvih ekipa možemo imati problema.” (Foto: Marin Sušić/HKS)

KOŠARKA

Ostavi komentar