Tomić: “Ponestalo je pameti, trebali smo se držati dogovora”

Ante Tomić

Ante Tomić i kapetan Roko Leni Ukić među najiskusnijim su hravtskim reprezentativcima i njima pogotovo nije dobro sjeo poraz od Grčke, pošto su svjesni kako su bili blizu zaslužene pobjede. Hrvatska je vodila veliku većinu utakmice i tek je pokleknula u završnici, no, borbenosti nije nedostajalo:

“Nije izgleda bilo dovoljno,” poručio je Ante Tomić nakon dvoboja.

“Nije nam ponestalo toliko snage, koliko pameti. Previše grešaka, što u obrani, što u napadu. Zadnjih pet minuta smo im dopustili previše laganih poena i imali smo previše izgubljenih lopti. Da smo držali dogovora i onog što smo radili većinu utakmice to se ne bi dogodilo, ovakve utakmice se ne smiju gubiti.”

“No, dobro, izgubili smo ovu, ali idemo dalje. Imamo još tri utakmice i idemo po što bolju poziciju za nastavak natjecanja. Istina, bili smo bez Bojana i bez Marka, ali igrali smo dobro veći dio utakmice. Dogodio nam se pad posljednjih pet minuta,” poručio je hrvatski centar.

Našu reprezentaciju u utorak očekuje dvoboj s Makedonijom, a nakon toga s Nizozemskom i Gruzijom: “Naravno da ima razloga za optimizam, odigrali smo dobru utakmicu, ali dogodio se taj pad koncentracije zadnjih par minuta.”

Roko Ukić

Publika je na kraju pljeskom pozdravila hrvatske košarkaše, bez obzira na rezultat: “Nastavit ćemo se boriti kao danas i pokušati nadomjestiti Marka i Bojana. Nadam se da su ljudi zadovoljni, domaćini smo, dobro smo igrali i očekuje se tako nešto.”

Na poraz od Grčke se osvrnuo i kapetan: “Borili smo se i publika je nagradila to, ali volio bih da smo dobili. Dan odmora nam ništa ne znači, ostat će mi gorak okus, volio bih da igramo za pola sata novu utakmicu. Vidjeli smo da možemo odigrati s njima, Grčka je jedan od favorita prvenstva, bili smo jako blizu. Iskusni smo, nadam se da možemo preći preko ovakvog poraza i nastaviti dalje.”

Hezonja je htio najbolje

Posljednji šut Simona za produžetak nije ušao, valjda će drugačiji rasplet biti u važnijim utakmicama: “Nadam se da će nam se vratiti, ali to već čekamo godinama da nam se vrati. Nije nas dobio Spanoulis, dobila nas je Grčka, tako treba gledati,” istaknuo je Ukić

U izostanku Bogdanovića odlučujuće šuteve u završnici uzeo je mladi Hezonja, koji nije pronašao put do koša: “Drugi šut je bio ok, možda je morao domah pucati, ali prvi šut naravno da nije bio dobar. Međutim, što je tu je! Momak igra, htio je najbolje, izgubili smo svi zajedno i bilo bi glupo analizirati na taj način.”

OSjeti gimnastiku

KOŠARKA

Ostavi komentar