Tour of Croatia: Grosu slavio u Zadru, Josip Rumac stigao šesti!

Tour of Croatia 2018 | photo: www.kl-photo.com

Rumunjski biciklist Eduard Michael Grosu pobjednik je druge etape Toura of Croatia, vožene u srijedu od Karlovca do Zadra u dužini od 234,5 kilometra, nakon što je najbolje odradio sprintersku završnicu u središtu Zadra.

U uzbudljivom je finišu Rumunj iz profesionalne kontinentalne momčadi Nippo – Vini Fantini do najvažnije pobjede u karijeri stigao nadmašivši sprinterske specijaliste iz Trek-Segafreda i Astana Pro Teama, dvaju jačih, World Tour timova – Giacoma Nizzola i Riccarda Minalija. Pobjedničko vrijeme vodećeg trojca iznosilo je 5 sati 38 minuta i 11 sekundi.

Među petoricom koji su zakasnili četiri sekunde na šestom je mjestu utrku završio najbolje plasirani Hrvat – Josip Rumac iz Meridiana Kamen Teama.

Pobjednik prve etape Talijan Niccolo Bonifazio pao je u završnici te je ostao bez vodstva u ukupnom poretku.

Grosu, koji je na prvoj etapi također izborio postolje zauzevši treće mjesto, vodeći je s osam sekundi prednosti pred Nizzolom i deset pred Minalijem.

“Početak etape bio je neuobičajen jer smo od početka imali dosta jak vjetar. Nakon drugog brdskog cilja organizatori su zbog jakog vjetra neutralizirali utrku. Nakon ponovnog puštanja utrke jedan vozač, Koning Peter, imao je dvije minute prednosti ispred nas, ali zbog vjetra u leđa peloton je imao jako veliku brzinu i uhvatili smo ga prije nego su počeli posljednji krugovi u centru Zadra. Krug koji se vozi po Zadru mi je bio jako dobro poznat od prošle godine. Znam da je tehnički veoma zahtjevan što meni jako odgovara kao vozaču. Napao sam u posljednjih 800 m i uspio pobijediti“, izjavio je Grosu nakon pobjede.

Treća etapa Toura of Croatia u četvrtak se vozi od Trogira do Sv. Jure na Biokovu. Biciklisti će se od nulte nadmorske visine do 1800 metara uspinjati u strmoj dionici dugoj 134 kilometra.

(Foto: KL-Photo)

OSTALI SPORTOVI