Trener Medveščaka French: “Forma je u usponu, drago mi je da igrači prihvaćaju moje ideje”; Branič Kyle Klubertanz u Švicarskoj slomio nogu

Zagreb,01.08.2013. Prvi trening hokejasa Medvescaka za novu KHL sezonu na klizalistu Velesajam

Zagreb,01.08.2013. Prvi trening hokejasa Medvescaka za novu KHL sezonu na klizalistu VelesajamHokejaši zagrebačkog Medveščaka uspješno su proteklog vikenda odradili pripremni turnir u Švicarskoj, uz dvije pobjede, protiv kazahstanske Saryarki iz Karagande te KHL ekipe Metalurga iz Novokuznjecka. Međutim, osim dobrih rezultata sa švicarskog leda stigla je i jedna loša vijest. Branič Kyle Klubertanz teže je ozlijeđen te će propustiti otvaranje nove sezone.

Klubertanz je u duelu s protivničkim igračem zaradio prijelom lijeve potkoljenice, a odlukom Igora Borića, voditelja medicinske ekipe Medvjeda i specijalističkog tima Specijalne bolnice Sveta Katarina, odlučeno je kako ozljeda zahtjeva kirurško liječenje. Pod stručnim vodstvom doktora Mladen Tomljanovića Klubertanz je u nedjelju operiran u bolnici Sestara Milosrdnica u Zagrebu.

“Oporavak igrača prema predviđanjima liječnika trajat će nekoliko tjedana. Igraču nakon oporavka slijedi rehabilitacija, a prvi povratak na led u obliku lakših treninga očekuje se krajem rujna,” poručili su iz kluba te posebno naglasili: “Klub na svom aktivnom rosteru ima dovoljan broj igrača kako bi se momčad mogla kvalitetno pripremiti za svoju prvu utakmicu u KHL-u, 6. rujna u Zagrebu. Momčad i stručni stožer te svi djelatnici tima žele igraču brz i kvalitetan oporavak.”

Što se tiče same igre Medveščaka na turniru Biasci, trener Mark French mogao je biti zadovoljan: “Mislim da smo odigrali dvije jako dobre utakmice. Zadovoljniji sam s drugom jer smo pokazali karakter i u utakmici koja je bila izjednačena, u drugoj i trećoj trećini smo djelovali jako dobro i pokazali napredak u odnosu na utakmicu u petak. Protiv Saryarke smo odlično odigrali situacije s igračem više što je važno jer će tijekom sezone taj dio igre biti bitan za stvaranje prednosti u odnosu na protivnike,” prenosi njegova razmišljanja službena stranica kluba.

Medvjede u petak 30. kolovoza očekuje posljednja pripremna utakmica prije nego krene dugo iščekivana KHL sezona. Protivnik je stari poznanik iz EBEL-a Graz, a trener je još poručio: “Znatno smo napredovali u odnosu na Maribor, forma nam je u usponu, a drago mi je da igrači sve više prihvaćaju moje ideje i da smo sve kompaktniji tijekom igre. Čeka nas još dosta posla do početka prvenstva, ali forma nam je u uzlaznoj putanji i to je odlična vijest za sve nas.” (Foto: medvescak.com)

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar