Trpanje u Ledenoj: Medveščak senzacionalno pregazio moskovski CSKA sa 7:1 na otvaranju KHL sezone

rsz_img_0763

rsz_img_0763Hokejaši Medveščaka na senzacionalan način otvorili su natjecanje u Kontinentalnoj hokejskoj ligi. U prepunoj Ledenoj dvorani gostovao je CSKA, ali se Rusi u Moskvu vraćaju potučeni do nogu. Medvjedi su slavili čak sa 7:1 te su na najbolji mogući način razveselili brojne navijače.

Za zagrebački Medvešćak krenuli su Dekanić na golu, kapetan Letang, Montador i Walker, Bill Thomas i Jonathan Cheechoo, koji su ušli u povijest kao prvi igrači koji su za Medvjede zaigrali u KHL-u.

U prvoj trećini već je bilo 2:0, a kao prvi strijelac upisao se Cheechoo, koji je spretno pločicu poslao u mrežu na dodavanje Letanga. Nije moglo bolje početi! Mark Popović pogodio je rašlje s plave linije i povećao prednost, a navijači su doživjeli ekstazu.

Nakon pogotka Fostera, gosti smanjuju na 3:1, ali nakon toga samo su domaći igrači trpali pločicu u mrežu.

Odlično je branio Dekanić, a to su odlično iskoristili Medvjedi. Vesce, Linglet i još jednom Cheechoo dovršili su posao, za veliku, povijesnu pobjedu i savršeno otvaranje nove sezone.

Novi susret već je na rasporedu u nedjelju, u Dom sportova dolazi Dinamo iz Rige. Sprema se nova fešta.

 

KHL, 1. kolo:

KHL Medveščak – CSKA Moskva 7:1 (2:o, 4:1)

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Dekanich, Vasiljević, Montador, Popovic, Linglet, Thomas, Švarny, Walker, Glumac, Murray, Cheechoo, Vesce, G. Koren, Murley, Willsie, Kane, Jessiman, Letang, Foster, Bjorkstrand, Carle.

CSKA: Stana, Tretjak, Denisov, Žarkov, Filppula, Njeprjajev, Mišarin, Zajcev, Grigorjenko, Rilov, Zubov, Radulov, Širokov, Reid, Gimajev, Prohorkin, Pjervišin, Fjodorov, Saprikin, Morozov.

ISKLJUČENJA: Medveščak 14, CSKA 10.

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar