Tucak: “Treba nam maksimalna mobilizacija za ono što je najvažnije, a to su Olimpijske igre!”

vaterpolo, Hrvatska, Foto Marko Vlaović

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se plasirala u polufinale Europskog prvenstva u Beogradu, bolja je bila Mađarska rezultatom 8:5 (2:1, 3:2, 1:1, 2:1).

“Zaslužena pobjeda Mađarske. Previše toga nismo danas iskoristili da bi mogli računati na pozitivan rezultat. Previše propuštenih šansi, zicera, peterac, dosta smo toga promašili. Obrana nije čak bila toliko loša. Osam golova nešto je što je pristojno da se igra protiv Mađara, no napad nije bio na tom nivou. Previše situacija koje nismo znali kapitalizirati i naplatiti. Kad se to desi u jednoj ovakvoj utakmici protiv ovakvog protivnika utakmica se gubi!“ izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

“Idemo pokušati završiti ovaj turnir do kraja na najbolji mogući način. Maksimalnom mobilizacijom napraviti jednu potpunu analizu ovog stanja danas. Maksimalna mobilizacija za ono što je najvažnije, a to su Olimpijske igre!”

Za Hrvatsku su protiv Mađarske igrali: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.

“Potpuno zaslužena pobjeda Mađara. Odigrali su jednu odličnu utakmicu. Mi smo donekle čak u obrani i izgledali dobro, međutim štekalo je u napadu što je sigurno zasluga njihovog golmana koji je danas branio fenomenalno. On je danas napravio tu razliku. Što je tu je, to je sport, zato ga volimo i igramo. Na sljedećem ćemo natjecanju nadam se biti bolji,” dodao je kapetan Josip Pavić.

“Izgubili smo ovu utakmicu protiv Mađarske posve zasluženo. Bili su bolji tijekom cijele utakmice. Mislim da smo cijeli turnir odigrali ispod nivoa. To se prije svega odnosi na ove dvije jake utakmice koje smo podbacili i nažalost ispali smo iz borbe za medalje!” zaključio je Damir Burić. (Foto: Marko Vlaović.

Iduću utakmicu Hrvatska igra protiv reprezentacije Italije u četvrtak 21. siječnja u 18.45 sati.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI

Ostavi komentar