Tudor pred Derbi Svetog Duje očekuje samo pobjedu: “Igrat će oni koji su ponizni, skromni i koji igraju obranu.”

Hajduk, Igor Tudor

Hajduk, Igor TudorU subotu je na Poljudu na rasporedu splitski ‘Derbi Svetog Duje‘, između Hajduka i gostiju iz Parka mladeži, RNK Split. Za Crvene je ovo možda i ključna utakmica kojom bi uhvatili priključak s vodećom četvorkom. Na početku sezone, u prvom međusobnom dvoboju ovih klubova Splitovci su bili favoriti, no, Bili su slavili s velikih i uvjerljivih 0:3. Sada su uloge okrenute i Hajduk ima apsolutno pravo nadati se uspjehu. Trener Igor Tudor najavio je put prema povratku na vodeću poziciji na ljestvici MAXtv Prve lige.

Istina, Hajduk je favorit, ali ja se ne zavaravam kako će bit lagana utakmica. Na mojim momcima je, i meni, da ostanemo ponizni i skromni. Nismo ove bodove koje imamo dobili samo zato što imamo odlične centaršuteve, driblinge, kvalitetu pojedinaca, nego što smo imali veliko srce, htijenje, motiv. Mislim kako su oni pametni i mudri da ostanemo takvi. Jedini je to recept i svi oni koji na treningu budu takvi, oni će i igrati,” najavio je Tudor svoje planove oko sastava.

“Oni koji slušaju, koji su u treningu ili utakmici do posljednje sekunde, oni koji igraju obranu, jer ona je baza svega, oni će igrati,” pojasnio je trener Hajduka.

Rezultati Splita na otvaranju sezone nisu bili baš blistavi, s obzirom na kadar kojim raspolaže Stanko Mršić: “Očekivali smo ih bodovno malo bogatije, no, ne smije ih se nikako podcijeniti. Veseli me što će biti oslabljeni, ali dovoljno dobri da iznenade svakog. Neugodno su poraženi kod kuće u prošlom kolu i sigurno je kako će i zbog toga imati dodatnu motivaciju.”

Prilika za prvo mjesto na ljestvici ne bi se po Tudoru smjela propustiti, no, još je jednom istaknuo kako se treba razmišljati utakmicu po utakmicu: “Vjerujem kako je motiv kod mojih igrača velik. Nismo u ovakvim situacijama bili često proteklih godina. Usredotočen sam na nas, igramo kod kuće, pred našom publikom i ja očekujem samo našu pobjedu.”

Dvoboj 12. kola MAXtv Prve lige na Poljudu na rasporedu je u subotu od 19 sati.

 

 

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar