U opuštenoj atmosferi zatvorene ZOIM u Lillehammeru, hrvatsku zastavu nosio Samuel Kolega

Lillehammer, HOO

Olimpijski plamen II. Zimskih olimpijskih igara mladih (ZOIM) u Lillehammeru ugašen je nakon deset dana natjecanja 21. veljače 2016. godine. Svečanost zatvaranja održana je, kao i prije četiri godine u Innsbrucku, u opuštenoj atmosferi i bez formalnosti uobičajenih za olimpijske igre.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach na samom se početku svečanosti pridružio sportašima u dvorani. Uskoro su na pozornicu izašli stjegonoše sa zastavama svojih zemalja. Hrvatski stijeg nosio je alpski skijaš Samuel Kolega koji je zauzevši četvrto mjesto u slalomu ostvario najbolji rezultat među hrvatskim sportašima na zimskim olimpijskim igrama mladih do sada.

Bach nije održao govor već se s ruba pozornice obratio sportašima, pratećim osobama i volonterima. “Siguran sam da ćete se složiti kako smo proveli sjajnih deset dana u Lillehammeru, a sada ste, pretpostavljam, spremni za tulum. No prije toga, želim se zahvaliti našim divnim domaćinima,“ rekao je Bach. Nakon što su Igre zatvorene Olimpijska je zastava predana Danielu Brelazu, gradonačelniku Lausanne koja će 2020. godine ugostiti ZOIM.

Hrvatsku su na Igrama predstavljali alpski skijaši Lana Zbašnik i Samuel Kolega, biatlonac Mislav Petrović, monobobistica Karla Šola, skijaški trkači Gabrijela Skender i Jakov Hladika, snowboarder Tino Stojak. Najuspješniji među njima bili su Samuel Kolega s četvrtim mjestom u slalomu i petim u veleslalomu, Lana Zbašnik, 12. u veleslalomu, te Gabrijela Skender, 12. u sprintu klasičnom tehnikom.

ZIMSKI SPORTOVI

Ostavi komentar