Uručena nagrada ‘Dražen Petrović’ darovitim mladim hrvatskim sportašima; Biserka Petrović: “Dražen bi bio ponosan kada bi vas sve vidio”

Drazen Petrovic

Drazen PetrovicU Zagrebu je na svečanoj ceremoniji dodijeljena nagrada “Dražen Petrović” Hrvatskog olimpijskog odbora, koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama u obje konkurencije za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

U Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović održana je prigodna svečanost, a Odbor za dodjelu nagrade i njegov predsjednik Zvonimir Boban izabrao je atletičara Matiju Gregurića u muškoj konkurenciji te tenisačicu Anu Konjuh u konkurenciji djevojaka, kao najuspješnije hrvatske sportaše mlađih dobnih kategorija. Konjuh, koja je prije nekoliko dana osvojila i juniorski Grand Slam naslov na US Openu, ponijela je titulu najveće nade za 2013. godinu, dok je u muškoj konkurenciji najvećom nadom proglašen jedriličar Dominik Perković.

Nagrade za najuspješniju žensku ekipu dobile su članice mlađe juniorske kuglačke reprezentacije u sastavu Klara Sedlar, Mirna Bosak, Milana Pavlic, Ana Jambrović, Valentina Pavlaković, Helena Bolić. Isti naslov u muškoj konkurenciji pripao je članovima juniorske vaterpolske reprezentacije u sastavu Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Andrija Bašić, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Luka Lozina i Andro Gagulić. Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener Miho Bobić a kondicijska trenerica Dajana Zoretić

U konkurenciji parova, štafete i posade u 2013. godini najuspješniji su bili članovi kajakaške štafete u sastavu Luka Obadić, Jadran Zonjić i Ivan Tolić.

Ova prestižna dodjela održana je sedmu godinu zaredom.

U Odboru za dodjelu Nagrade Dražen Petrović bili su Zvonimir Boban kao predsjednik te Dubravko Šimenc, Martina Zubčić i Tamara Boroš (Hrvatski klub olimpijaca); Ana-Marija Čelan, Natko Zrnčić-Dim i Ištvan Varga (Komisija sportaša HOO-a); Iva Perdec Augustić, Romana Caput Jogunica i Vinko Knežević (Hrvatski zbor sportskih novinara), Sanda Čorak, Branimir Bašić i Miho Glavić (Vijeće HOO-a).

Najbolji golman na Svjetskom prvenstvu juniora – Ivan Marcelić zahvalio je na prestižnom priznanju te dodao: “Dražen je bio jedan od najvećih hrvatskih sportaša i iznimna nam je čast primiti nagradu koja nosi njegovo ime. Ovo će nam priznanje biti daljnji motiv za napredovanje i još bolje rezultate u budućnosti!”

“Dražen je uvijek govorio da svaku utakmicu treba igrati kao da je najvažnija, kao da je finale. Neka to bude poruka svim sportašima. On bi bio strahovito ponosan kad bi vidio koliko Hrvatska danas ima uspješnih mladih sportaša,”  poručila je Draženova majka Biserka Petrović na svečanoj ceremoniji dodjele.

10.09.2013., Zagreb - Muzejsko memorijalni centar Drazen Petrovic. Svecana dodjela nagrade "Drazen Petrovic" najperspektivnijim hrvatskim sportasima. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

AKTUALNO TENIS VATERPOLO
Tagged with: ,

Ostavi komentar