Velika bitka na Rally Opatija: Ne znam di je ‘izvukao’ tu sekundu…

Rally Opatija, Uros Modlic

Oktanski spektakl se po 27. put vratio u Opatiju! Nakon ceremonijalnog starta iz centra kvarnerskog grada, održana su dva brzinska ispita.

Nakon što su Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u prvom postigli isto vrijeme s Krisztianom Hidegom i Istvanom Kerekom, Mađari su u drugom brzincu bili 1.6 sekundi brži te prvi od dva dana natjecanja završili na vrhu.

“Petak je bio brz dan, dva kratka brzinca,“ krenuo je Hideg. “Jako sam gurao, a nakon drugog brzinca sam osjetio da sam brži. Vrijeme je jako dobro, ali nije velika razlika između Prodana i mene. S autom je sve bilo u redu, momčad dobro radi, a u subotu ćemo, nadam se – biti puno brži. Ne znam što očekivati, ali nisam pretjerano sretan što prvi startam. Da bar da sam treći, to je najbolja pozicija, ali ne brinem se previše oko toga.“

Nakon Hidega i Prodana, treće je mjesto zauzela slovenska posada Ruka Turka i Blanke Kacin, koji su u Peugeotu 208 T16 R5 upisali vrijeme od 6:21,2 – tri sekunde zaostatka za vodećima. Slijede Antal Kovacs i Gergo Istovics (Ford Fiesta R5, 6:24,1) te Juraj Šebalj i Maja Sabol (Hyundai i20 R5, 6:27,2).

“Išli smo super, čak rekao bih malo i življe nego po danu,” rekao je Prodan. “Ne znam di je izvukao tu sekundu, ali svaka mu čast. Mi smo sa svojom vožnjom zadovoljni, ušli smo u Škodu, podesili smo se, vremena su bila dobra. Sekunda gore-dolje, to je relativna stvar. Nadam se da će nas vrijeme sutra poslužiti. Danas smo se odvojili nas pet, šest, što smo i očekivali. Sutra treba pazit s gumama i nadam se da ćemo imati sreće s vremenom.”

Preko startne rampe je prošlo 93 posada, od kojih je 12 bilo u automobilu R5 klase.

Rally se nastavlja brzincima Šušnjevica, Boljun i Učka, koji bi po rasporedu trebali krenuti u 9.13 sati.

(Foto: Uroš Modlic/Foto Modlic)

OSTALI SPORTOVI