Veliki Panathinaikos stiže u goste košarkašima Dinama: Ovo je poklon zahvale našim navijačima

KK Dinamo Panathinaikos

Šesterostruki prvak Europe, momčad Panathinaikosa krajem ljeta dolazi u Zagreb. KK Dinamo bit će domaćin grčkom velikanu u prijateljskoj utakmici koja će se održati 8. rujna u 19 sati u KC Dražen Petrović.

“Uvijek ističemo kako su nam navijači glavni dio kluba. Bez njih teško bi postigli u prošloj, debitantskoj sezoni plasman u četvrtfinale doigravanja u prvenstvu i u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Temelj tih uspjeha stvoren je zajedničkom akcijom s Bad Blue Boysima u kojoj smo prodajom 550 godišnjih ulaznica stvorili financijsku podlogu za ove uspjehe. Bili su nam vjetar u leđa i u lijepim trenucima, ali i podrška u teškim danima u sezoni. U znak zahvale za sve to odlučili smo im podariti ovakav spektakl, veliki Panathinaikos u Zagrebu u utakmici u kojoj će rezultat ipak biti u drugom planu,” kazao je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama.

KK Dinamo

Protivnik nije biran slučajno. Poznato je veliko prijateljstvo navijača tih dvaju klubova, Bad Blue Boysa i Gate 13. Upravo oni će zasigurno napraviti veliki spektakl u dvorani velikog Dražena Petrovića i sjajnu kulisu.

Ali, i na parketu Draženovog doma gledat će se sjajna momčad, koju će predvoditi novi trener Ergin Ataman, dvostruki prvak Europe s Efes Pilsenom, ali i brojne košarkaške zvijezde s kojima se atenski klub planira ponovno vratiti na tron Europe. Samo prošlog tjedna potpisali su Lucu Vildozu, Mahtiasa Lessorta, Kostasa Antetokounmpoa i Dimitrisa Moraitisa.

“Ovime želimo pokazati da smo itekako ozbiljni kad kažemo da imamo s klubu dugoročno velike ambicije. Panathinaikosu i ovim putem zahvaljujemo na povjerenju koje su nam pružili prihvaćanjem poziva da dođu u Zagreb i igraju ovu utakmicu. Nadamo se da ćemo se i ovim potezom kao klub do kraja etablirati na domaćoj sceni, ali i da ćemo ovime pomoći da košarka u Hrvatskoj ponovno bude interesantna. Ovaj spektakl će nam omogućiti podizanje kluba na još veći nivo, a sigurno će i naši igrači dodatno napredovati kroz igranje s takom jakom momčadi i još bolje se pripremiti za ulazak u novu sezonu u kojoj imamo visoko podignutu ljestvicu očekivanja nakon prošle sezone,” kazao je Pojatina i podsjetio kako u Zagrebu nije bilo euroligaške momčadi od 2016. godine pa je time još više sretan da KK Dinamo nakon više od sedam godina dovodi ovako veliki tim u Zagreb.

facebook naslovnica

Idućih dana će u KK Dinamu predstaviti sve ostale aktivnosti vezane uz ovaj susret, a temeljit će se i na posebnoj povezanosti nogometnih klubova Dinama i Panathinaikosa kroz brojne nogometne ikone koji su odijevali i plavi i zeleni dres…

“Posebni uzvanici će svakako biti nogometaši i košarkaši koji su igrali u oba kluba, te se nadamo da ćemo ih sve okupiti, od Velimira Zajeca i Stojka Vrankovića, preko Igora Bišćana, Silvija Marića, Jurice Golemca, Damira Mulaomerovića, Gorana Vlaovića, Dina Rađe, Nikše Prkačina i drugih. I to ne samo na ovoj utakmici Dinama i Panathinaikosa, već i na prigodnoj plavo zelenoj gala večeri koja će se organizirati u sklopu ovog košarkaškog susreta,” kazao je Pojatina.

Ulaznice za utakmicu uskoro će se naći u online prodaji.

(Foto: Luka Batelić / KK Dinamo)

KOŠARKA
Tagged with: