Veliki uspjeh mladih hrvatskih odbojkašica na MEVZA turniru u Mađarskoj: Dobra podloga za daljnji rad

Hrvatska, odbojkašice, U-19

Hrvatska ženska juniorska odbojkaška reprezentacija završila je nastup na MEVZA turniru sjajnim drugim mjestom. Turnir je od 28. do 30. prosinca u mađarskom Dunaújvárošu okupio U19 reprezentacije Austrije, Češke, Izraela, Mađarske, Slovenije i Slovačke. Hrvatske odbojkašice s pet su pobjeda izborile drugo mjesto, a svoje zadovoljstvo rezultatom nije krio izbornik Saša Ivanišević:

”Iznimno sam zadovoljan kako su se cure pokazale na ovom turniru prije svega atmosfera među igračicama je bila odlična, mogu slobodno reći najbolja do sada od kada se okupljamo. Dosta težak turnir s jako puno utakmica, možda i previše po mojem mišljenju. Odigrali smo vrlo dobro prva dva dana turnira no onda su nas malo ozljede izbacile iz ritma i na kraju smo u najvažnijoj, a i ujedno najtežoj utakmici sa Slovenijom pali fizički. Ali to ne umanjuje uspjeh cura i to nam je dobra podloga za daljnji rad.”

Na turniru su nastupile Karla Antunović, Mia Bilušić, Mirta Freud, Ana Ištuk, Matea Kljajić, Andrea Koraca, Mia Kainz, Dijana Karatović, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Rebecca Scoria, Natalia Tomić i Jelena Zdilar. Posebno se istaknula Zorana Brčić koja je proglašena za najbolju tehničarku turnira.

Odbojkaši U20 reprezentacije su u Mariboru odigrali s istim nacionalnim vrstama kao i odbojkašice te osvojile šesto mjesto, pobijediviši u jednoj utakmici.

‘’Na MEVZA turniru odigrali smo šest jakih utakmica i 18 setova, što se pokazalo korisnim kao priprema za nadolazeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Realno stanje momčadi je takvo kakav je ostvaren rezultat na ovome turniru. Najbitnije je da smo dobro proučili i odmjerili snage s Austrijom, reprezentaciju protiv koje igramo kvalifikacije u siječnju. Sada nas čeka tjedan dana priprema u Zagrebu, radit ćemo na nedostacima koje smo uočili ovdje te smatram da uz dobru pripremu možemo proći prvi krug kvalifikacija za EP 2020,” izjavio je izbornik muške U20 reprezentacije Davor Meringer.

Hrvatska, odbojka U-20

Za reprezentaciju su igrali Gabrijel Cvanciger, Tin Devald, Ivan Đirlić, Aleksandar Fatorić, Karlo Jakovac, Mario Krivić, Ivan Kuruc, Patrik Maruna, Antonio Palić, Antonio Vaško, Leonardo Velić, Roko Vlašić, Tino Busak Vidaković i Lovro Vranješ.

OSTALI SPORTOVI