Veselin Vujović novi trener Zagrebaša: “Vjerujem da će ova suradnja biti i uspješna i dugoročna!”

Veselin Vujović, PPD Zagreb

Veselin Vujović, PPD ZagrebProslavljeni rukometaš i nekada najbolji igrač svijeta Veselin Vujović novi je trener prve momčadi rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Uprava rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb na čelu s direktorom Antom Ančićem i glavnim menadžerom Božidarom Jovićem predstavila je novog šefa struke hrvatskog rukometnog prvaka.

Kao igrač olimpijski i svjetski pobjednik s reprezentacijom Jugoslavije te trostruki osvajač Lige prvaka s Metaloplastikom i Barcelonom, Veselin Vujović dolazi na klupu najtrofejnijeg hrvatskog kluba nakon što je to mjesto napustio Boris Dvoršek.

“Velika mi je čast što sam postao trener ovdje u Zagrebu. Ovo je za mene jedan veliki izazov prvenstveno zato što u meni još uvijek ima puno adrenalina i što osjećam glad za titulama. Zagreb je klub bogate povijesti kroz koji su prošli mnogi brojni igrači i treneri i mislim da bi svakom treneru trebala biti čast raditi u ovako velikom klubu. Nekada davno gospodin Zoran Gobac pokušao me kao igrača dovesti u Zagreb iz Barcelone. Tada su to poremetili neki ružni događaji, ali evo me sada napokon sam stigao pa makar i kao trener,” rekao je Vujović na predstavljanju.

Novi trener hvali svoje igrače: “Zagreb ima mladu i potentnu ekipu, a ja sam trener koji je već dokazao da može i zna postići rezultat s mladim igračima. Iskreno vjerujem da će ova suradnja biti i uspješna i dugoročna.”

Kao glavni problem slabijih rezultata Vujović je istaknuo: “Moderni rukomet je agresivan, a igrači Zagreba su prefini, oni se ispričavaju protivniku kada naprave prekršaj. Rukomet je sport kontakta i moji igrači moraju biti agresivni.”

Bivši trener Boris Dvoršek ostat će u klubu kao trener druge momčadi: “Zadržali smo igrače 1996. godište, cilj nam je zadržati ih na okupu kako bi stvorili igrače za prvu momčad. Dvoršek će ostati dio kluba i vodit će taj projekt.”

Trener  Veselin Vujović svoju će premijeru na klupi PPD Zagreba imati u srijedu, 24. rujna kada u Kutiju šibica dolazi prvak Srbije Vojvodina. Početak te utakmice predviđen je za 18 sati.

 

AKTUALNO IZDVOJENO RUKOMET

Ostavi komentar