[VIDEO] Hrvatski vitezovi u debitantskom nastupu u Australiji osvojili zlato!

Australski nogomet, Hrvatska

Hrvatska reprezentacija u australskom nogometu osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu Divizije 2 u Australiji te je potvrdila kako spada u elitni razred ovog sporta.

Pod vodstvom Josipa Kravara hrvatski su reprezentativci u finalnom ogledu nadigrali Njemačku s uvjerljivih 74:8.

HRV

Hrvati su u polufinalu deklasirali Japan, dok su u ranijoj fazi natjecanja bili bolji od Šri Lanke i Indonezije, dok su minimalni poraz upisali od Kineza na početku turnira.

Hrvatsku su u debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu predstavljali kapetan Tomislav Cvetko, dokapetan Ivan Ivoš te Igor Galez, Filip Lenić, Fran Tonković, Tomislav Maršić, Dino Sulić, Roko Buljanović, Ivan Molnar, Tomislav Đuran, Josip Motik, Josip Habljak, Josip Karadža, Jan Doležal, David Lazanin, Dejan Pavković, Marko Klišanin, Igor Svoboda, Viktor Kolčić, Leo Marić, Bruno Benčić, Hrvoje Habljak, Miro Jurmanović i Tomislav Nedić.

Hrvatska, AFL

“Nije mi san bio zabiti četiri gola, nego da osvojimo naslov prvaka,” rekao je dokapetan Ivoš i dodao: “Bilo je ovo dugo putovanje od uvodnog poraza od Kine i od tog trenutka smo rasli zajedno kao ekipa. Mislio sam kako će mi ovo biti posljednje natjecanje, ali vjerujem kako ću se vratiti za tri godine kako bih igrao u Diviziji 1!”

Generalni konzul Hrvatske u Australiji Dubravko Belavić hrvatskim je reprezentativcima prenio poruku podrške predsjednice RH, koja je u Australiji boravila u državničkom posjetu.

Melbourne Knights, AFL

Hrvatske reprezentativce imali su i podršku navijača, prije svih nogometne momčadi Melbourne Knights, uz neizostavnu bakljadu na proslavi titule…

OSTALI SPORTOVI