[VIDEO] Stipe Žunić ima najbolji hitac Europe i drugi rezultat svijeta: Još je rano, ali je lijepo vidjeti svoje ime tako visoko

Stipe Žunić, Instagram

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić otvorio je dvoransku sezonu sjajnim hicem od 20,68 na mitingu u američkom Blacksburgu.

Ovim rezultatom Žunić je trenutačno vodeći bacač kugle u Europi, dok je na svjetskoj ljestvici na sjajnom drugom mjestu.

“Trenirao sam žestoko i nisam imao puno bacanja. Radio sam na snazi i to je rezultiralo ovim hicem. Još je rano, sezona je tek počela, još uvijek najbolji nisu izašli na bacalište, ali je lijepo vidjeti moje ime tako visoko. Sretan sam kako je ispalo i radujem se novim nastupima. U ožujku me čeka Europsko prvenstvo u Beogradu i cilj mi je ući među tri i osvojiti medalju. Ako sve prođe u redu nema razloga da ne srušim nacionalni dvoranski rekord 21,11 metara. Nastavit ću s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Londonu u kolovozu, ovdje na Sveučilištu u Virginiji, gdje imam odlične uvjete i podršku. Hvala i svim navijačima, koji me prate i ta pozitivna energija daje mi dodatni poticaj,” rekao je između ostalog nakon nastupa naš atletičar.

Odlična je to najava i za skorašnje Europsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 3. do 5. ožujka, jer je to rezultat koji je na gotovo svim prvenstvima Starog kontinenta u dvorani garantirao medalju.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: