[VIDEO] Zagrebaši nadigrali Červarov Metalurg, debitirao Igor Vujić: Trebala nam je ovakva utakmica

Vujović, Červar, Foto SEHA Gazprom

Rukometaši PPD Zagreba očekivano su svladali skopski Metalurg Lina Červara u sklopu regionalne SEHA Gazprom lige. Zagrebaši su slavili 29:20 te su se tako napunili samopouzdanjem prije subotnjeg okršaja s Meškovom u Areni u četvrtom kolu Lige prvaka.

Trener Vujović za ovu je utakmicu odlučio dati poštedu veteranu Tončiju Valčiću, a u sastavu se nisu našli niti Luka Raković, Domagoj Pavlović (ozljeda), Ivan Stevanović, Lovro Šprem i Leon Šušnja (ozljeda). Prvi puta u dresu PPD Zagreba nastupio je Igor Vujić, stariji brat Stefana. Nakon gostovanja u Ljubuškom drugu je priliku ove sezone dobio perspektivni mladi vratar Arian Jović.

Uz uvjerljivu pobjedu (Metalurg primio najviše golova ove sezone) trener Vujović je prema planu uspio i odmoriti neke igrače poput kapetana Zlatka Horvata i dokapetana Josipa Valčića, kao i kružnog napadača Igora Vorija, koji su dobili manju minutažu.

“U prvom poluvremenu smo bili blizu, odigrali smo dobro, koliko smo mogli. U drugom smo napravili previše tehničkih pogrešaka. Zagreb je u drugom pokazao zašto je bio favorit i zasluženo je pobijedio. Moji igrači su ponešto mogli i naučiti. Želim Zagrebu sve najbolje u Ligi prvaka,” rekao je nakon susreta Červar.

Lovro Jotić je za svoju partiju dobio pohvalu trenera Vujovića: “Trebala nam je jedna ovakva utakmica, borbena u obrani. Trebala nam je najviše zbog teške utakmice koja nas čeka u subotu protiv Meškova. Ima dosta prostora za napredak, i u obrani i u napadu. Nije to ona prava slika Zagreba i sigurno je da ćemo to pokušati popraviti.”

RK PPD Zagreb: Skok 14 obrana, Jović 1 obrana; Ereš 2, I. Vujić 3, S. Vujić 2, Kontrec 5, Vori, Cingesar, Šebetić 3, Marković 3, Horvat 1, J. Valčić, Jotić 3, Mandalinić 5, Miklavčić 2, Markoski (Foto SEHA Gazprom)

RUKOMET