Tour of Croatia 2017: Utrka će biti puno zahtjevnija

Nibali, KL-Photo

Medijski trenutno najzanimljivija ekipa u svijetu biciklizma BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team izabrala je Poreč i hotel Valamar Diamant 4* kao lokaciju za svoj prvi trening kamp i prvo službeno međunarodno predstavljanje. Više od šezdeset ljudi, među kojima su biciklisti, menadžment, treneri, mehaničari, nutricionisti, liječnici, sportski direktori te drugo stručno osoblje tima ostaje u Poreču četiri dana, tijekom kojih će imati niz organizacijskih sastanaka i susreta sa proizvođačima opreme i predstavnicima sponzora. U srijedu je održana i prva konferencija za novinare na kojoj se tim predstavio svjetskoj javnosti, a zbog toga su u Poreč, uz brojne hrvatske, stigli i novinari iz najpoznatijih sportskih redakcija poput Eurosporta, RTV Slovenija i Španjolske te novinari iz Češke, Njemačke, Austrije, Velike Britanije i drugih zemalja.

Ovo je velika potvrda Hrvatskoj koja se s pojavom utrke Tour of Croatia nastavlja odlično pozicionirati na svjetskoj biciklističkoj karti i kod vodećih biciklističkih timova koji se odlučuju organizirati svoje trening kampove baš ovdje, umjesto u destinacijama poput Mallorce ili drugih mediteranskih lokacija. Razloga za to ima više, od odlične infrastrukture staza s visinskim razlikama i stupnjevima uspona idealnim za kvalitetan trening do izvrsnih sadržaja prilagođenih i gostima i sportašima.

“Ovaj trening kamp, prvi službeni novoosnovane ekipe BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team, vrlo je značajan jer je to snažna promocija za Istru i Hrvatsku, koje ucrtavamo na biciklističku i turističku kartu s ugledom poželjne destinacije“, izjavio je Vladimir Miholjević koji je u BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team na poziciji asistenta sportskog direktora te je glavni koordinator ovog trening kampa.

Hrvatskoj javnosti je Vladimir Miholjević najviše poznat kao bivši profesionalni biciklist i uz Ivana Črnjarića jedan je od osnivača utrke Tour of Croatia. A upravo je Črnjarić na konferenciji za novinare otkrio i ekskluzivnu informaciju o sudjelovanju BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team na Tour of Croatia iduće godine.

“U samo dvije godine održavanja uspjeli smo Tour of Croatia pozicionirati kao respektabilnu međunarodnu utrku pa smo tako prošle godine imali pet ekipa koje se natječu u najvišem rangu World Tour utrka. Pripreme za iduću godinu su u tijeku, utrka će imati ukupno šest novih etapa, a bit će i puno zahtjevnija. Ono na što smo izuzetno ponosni i što možemo ekskluzivno najaviti je to da će BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team na našoj utrci predvoditi kapetan Vicenzo Nibali, jedan od najboljih biciklista današnjice“, izjavio je Ivan Črnjarić, event i marketinški direktor Tour of Croatia.

O kakvom se vrhunskom biciklistu radi govori i činjenica da je Nibali jedan od samo šest biciklista u povijesti koji u svom palmaresu ima sva tri Grand Toura. Ovaj je trideset jednogodišnji Talijan uspio osvojiti Giro d’Italia (2 puta), Tour de France i Vuelta a Espana. Uz Nibalija na popisu vozača nalaze i drugi talentirani vozači kao što su: Ion Izaguirre, Joaquim Rodriguez, Heinrich Haussler, Grega Bole, Manuele Boaro, Giovanni Visconti, Sonny Colbrelli, Luka Pibernik, Feng Chun-kai, Enrico Gasparotto, Niccolò Bonifazio, Iván García Cortina, Valerio Agnoli, Antonio Nibali i drugi.

Svi oni će utrke u novoj sezoni 2017. godine voziti na biciklima marke MERIDA, čiji su modeli u novim bojama i s timskim oznakama također svoju svjetsku premijeru imali upravo u Poreču, u hotelu Valamar Diamant 4*. Upravo je vodeća turistička tvrtke Valamar Riviera d.d., koja u svojim hotelima nudi kvalitetnu prehranu, sportske i wellness sadržaje predvodnik razvoja cikloturističke ponude u Istri, a važnost ovog događaja potvrdio je i Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u tvrtki Valamar Riviera d.d:

“Izuzetno smo ponosni što ponovno imamo priliku ugostiti jednu svjetsku biciklističku ekipu u Poreču. Činjenica da je BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team odabrao upravo naš hotel Valamar Diamant za bazu svog prvog službenog trening kampa, potvrđuje kvalitetu našeg dosadašnjeg rada i daje nam poticaj za daljnji razvoj cikloturističke ponude u našim destinacijama od Istre do Dubrovnika. Ova suradnja dokaz je da se po konkurentnosti i atraktivnosti već danas možemo svrstati uz bok najjačim europskim cikloturističkim destinacijama, poput primjerice Francuske, Austrije i Njemačke. Ponosni smo i što smo već drugu godinu za redom sponzor i partner utrke Tour of Croatia, koja ugošćuje poznatu svjetsku biciklističku elitu i time na najbolji način prezentira kvalitetu i ljepote naših destinacija.“

Dolazak ekipe BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team na trening kamp u Hrvatsku potvrđuje kako su i Hrvatska turistička zajednica i hotelijeri pokazali interes za ulaganje u cikloturizam i njegov sustavni razvoj, što pokazuje da u njemu vide dobru perspektivu, i to ne samo u prodaji, nego i u razvoju tog proizvoda. (Foto: KL-Photo)

OSTALI SPORTOVI