Karate Top Ten: U Zagreb stižu najbolje na svijetu!

Karate Top Ten

Karate je jedan od najpopularnijh borilačkih sportova na svijetu. Počeci karatea u Hrvatskoj sežu još iz 50-ih godina prošlog stoljeća, a u zadnjih 20 godina jedan je od najuspješnijih hrvatskih sportova.

Karate klub Princ u suradnji sa zagrebačkim i hrvatskim karate savezom, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, i ove godine organizira međunarodnu karate priredbu. Priredba će se održati 12. studenog 2016. godine te će biti podijeljena u dva dijela: u jutarnjim satima očekuje se oko 500 natjecatelja u mlađim kategorijama od cicibana do seniora, a u večernjim satima počinje glavno natjecanje najboljih svjetskih karatistica Top Ten.

Karate Top Ten jedinstveni je turnir za žene u Europi i svijetu i okuplja najbolje od najboljih svjetskih karatistica. Utemeljitelj, pokretač i naš poznati karatist Novica Bogdanović ističe kako je ovo velika čast te je ponosan što su Hrvatska i Grad Zagreb ‘kolijevka’ najjačeg turnira za žene u svijetu.

Kao i dosadašnjih godina natjecanje će podržati veliki broj uglednika iz političkog, estradnog i javnog života.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje a priredba je humanitarnog karaktera pod geslom “Stop nasilju! Karate sportom protiv nasilja“.

Početak je predviđen za 10 sati ujutro, a glavna priredba Top Ten počinje u 20.30 sati u Dvorani II Doma sportova.

 

BORILAČKI SPORTOVI