Vizija Nike Crevatini i Aura Cupa: Pozicioniranje hrvatske ritmičke gimnastike na svjetskoj sceni!

GK Aura, ritmička gimnastika

Nakon prošlogodišnjeg prvog uspješno održanog Aura Cupa, Zagreb je ponovo domaćin i drugog po redu međunarodnog natjecanja u ritmičkoj gimnastici, na kojem će se predstaviti istaknuta imena ritmičke gimnastike iz čak 20 zemalja svijeta.

Aura Cup 2017, u organizaciji GK Aura, održat će se u SC Lučko u Zagrebu u subotu i nedjelju 8. i 9. travnja.

Nika Cervatini

Veliki odaziv ritmičkih gimnastičarki u dobi od 7 do 22 godine, kao i njihovih delegacija, svjedoči rastu atraktivnosti ovog iznimno zahtjevnog i profinjenog sporta, koji polako zauzima svoju poziciju na hrvatskom sportskom nebu.

“Potencijal i vrijednost Aura Cupa prepoznale su natjecateljice diljem svijeta, kako one koje tek kreću natjecateljskim stopama i grade svoju sportsku karijeru, tako i već prepoznata i renomirana imena ritmičke gimnastike koje žele dodatno potvrditi svoje pozicije.“, pojasnila je Nika Crevatini, vodeća osoba i idejna začetnica Aura Cupa te bivša istaknuta hrvatska ritmička gimnastičarka koja je danas posvećena treniranju mladih generacija ritmičkih gimnastičarki koje žele krenuti njezinim stopama.

“Posebno me veseli činjenica da dolaze natjecateljice iz brojnih europskih, ali i dalekih zemalja poput Japana, Novog Zelanda, Sjedinjenih Američkih država i Rusije. Upravo je takav međunarodni odaziv ujedno i dio vizije Aura Cupa da postane vodeće međunarodno natjecanje iz ritmičke gimnastike koje će okupiti vrhunska imena ovog sporta u Zagrebu te pisati nove stranice sportske povijesti. Time se Zagreb i Hrvatska kao destinacija, isto kao i ritmička gimnastika kao sport, pozicioniraju kao novi relevantni sudionici na svjetskoj sportskoj sceni.“

Aura Cup izdvaja se od ostalih i po novčanom nagradnom fondu za prve tri plasirane natjecateljice kao i po novčanoj nagradi za najboljeg trenera, dok će sve natjecateljice dobiti diplomu i poklone sponzora kao zahvalu i priznanje za sudjelovanje.

Aura Cup je sigurno početak jedne nove tradicije, a svi zainteresirani mogu uživo pratiti natjecanje i podržati svoje favoritkinje u SC Lučko ove subote i nedjelje.

Ulaz je besplatan, dok će posjetiteljima uz jedinstven vizualan ugođaj ovog sve cjenjenijeg sporta biti na raspolaganju i brojna druga iznenađenja.

Aura Cup

Prvo međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici održano je u Zagrebu 2016. godine. Aura Cup Zagreb 2016 okupio je 28 međunarodnih timova i ukupno 134 natjecateljica iz ukupno 12 zemalja. Titulu kraljice Aura Cupa ponijela je 19-godišnja Ekaterina Selezneva iz Rusije, dok je titula princeze pripala 15-godišnjoj Aleksandri Podgoršek iz Slovenije.

Vizija Aura Cupa je postati vodeće međunarodno natjecanje iz ritmičke gimnastike koje će okupiti vrhunska imena iz tog sporta u Zagrebu, kao i poslužiti kao odskočna daska novim natjecateljicama u stvaranju sportskih rezultata za pamćenje.

Vizija Nike Crevatini

Gimnastičarski klub Aura osnovan je 2010. godine, član je HGS-a i ZGS-a, te ukupno broji 180 članica. Nastao je pod vizijom Nike Crevatini, hrvatske ritmičke gimnastičarke koja je u svojoj karijeri postigla brojne istaknute rezultate, a danas svoje znanje i vještine koje je stekla kroz trinaest godina aktivnog bavljenja ritmičkom gimnastikom, uspješno prenosi novim generacijama. U kadetskoj kategoriji je bila državna prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji – rekvizit lopta.

U juniorskoj konkurenciji je bila pojedinačna i višebojska prvakinja Hrvatske i osvajačica mnogobrojnih medalja na raznim međunarodnim natjecanjima. U seniorskoj kategoriji je bila državna pojedinačna i višebojska viceprvakinja .Sudjelovala je na brojnim međunarodnim natjecanjima diljem Europe gdje je ostvarila zapažene rezultate i osvojila preko 150 medalja i pehara.

Bila je 2009. godine jedina predstavnica Hrvatske na 25. Europskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Azerbajdžanu .

U rujnu 2009. je kao predstavnica Hrvatske sudjelovala na 29. Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Japanu. 2009/10 bila je kategorizirana sportašica III. kategorije HOO-a. Nika je jedina ritmičarka koje je bila plasirana na svjetskoj rang listi i dobitnica je priznanja za razvoj ritmičke gimnastike u Hrvatskoj.

OSTALI SPORTOVI