WRC Croatia Rally: Rovanperä u vodstvu, Solberg izletio, Hyundai završio u plamenu

WRC

Nakon prvog dana WRC Croatia Rally spektakla u vodstvu je Finac Kalle Rovanperä, koji je u svom bolidu Toyota Gazoo Racing GR Yaris Rally1 slavio u šest od osam brzinaca voženih u petak.

Utrku su dosad obilježili mokri i skliski uvjeti, niske temperature i magla, a bilo je i puno nezgoda.

Rovanperä i njegov suvozač Jonne Halttunen imaju prednost od nešto više od minute ispred prvih pratitelja, Neuvillea i Wydaeghea, koji voze Hyundai i20 N Rally1.

“Ovo je bio vjerojatno jedan od mojih najboljih dana u rallyju. Cesta je bila prljavija nego što smo to očekivali pa nije igralo veliku ulogu što krećemo prvi. Lijep je što imamo prednost, ali pred nama je dugačak dan. Svašta se još može dogoditi i moramo voziti brzo kako bismo zadržali koncentraciju. Moramo zadržati ovaj ritam,” rekao je lider.

Neuville i suvozač zbog kvara nisu mogli pokrenuti auto nakon četvrtog brzinca i morali su ga gurati 800 metara. Zakasnili su na vremensku kontrolu četiri minute i time zaradili kaznu od 40 sekundi. Odustajanje za njih nije bilo opcija, i uspjeli su se vratiti i trenutačno u ukupnom poretku za vodećima kasne 1:04.0 minuta.

“Posljednji brzinac bio je u redu, imali smo lijepu, čistu vožnju”, rekao je Neuville.

Mnogobrojna publika je i u petak uživala, bez obzira na loše vremenske uvjete uz stazu pa će sigurno u subotu i nedjelju, imati još više razloga za zadovoljstvo.

U subotu se vozi sedam brzinaca, a jedan je bio prekinut zbog nesreće Olivera Solberga u Hyundaiju.

 

(Foto: Uroš Modlic)

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,