Zagrebaši doveli reprezentativca ‘rukometne veleslie’ Belgije i dali mu Balićev broj

Querimi

PPD Zagreb, pod vodstvom aktualnog hrvatskog izbornika Lina Červara, sezonu je otvorio porazom u Našicama, prvim u povijesti od Nexea.

U klubu su odmah reagirali i doveli pojačanje iz ‘rukometne velesile’ Belgije.

Arber Qerimi, 28-godišnji srednji vanjski, zauzet će mjesto nekom od mladih hrvatskih rukometaša.

Prije početka sezone iz kluba je najavljeno kako će se, nakon umirovljenja braće Valčić i Igora Vorija te odlaska Pavlovića, okrenuti mladim hrvatskim talentima, poput Jotića, Vistoropa i Mandića, no, ponovno se iz inozemstva dovode igrači upitne kvalitete.

Već i prije početka sezone Tin Lučin se odlučio na ‘bijeg’iz kluba, dok ćemo još vidjeti koliko će prilike na parketu dobiti Jotić, Vistorop, Mandić

Qerimi, visok 180 cm i težak  77 kg, u karijeri je nastupao za belgijske United HC Tongeren i Sporting NeLo te francuski Cesson Rennes Metropole Handball.

Dobio je dres s brojem 34, kojeg je u Zagrebu imao neponovljivi Ivano Balić.

“Presretan sam što sam došao u jedan od najvećih klubova kada je europski rukomet u pitanju. O Zagrebu znam puno, sva najveća imena hrvatskog rukometa igrala su ovdje i velika je čast, ali i obveza nositi ovaj dres. Veselim se što ću uskoro zaigrati s ovim sjajnim momcima s kojima sam odradio nekoliko treninga i mogu samo obećati da ću dati sve od sebe da pomognem Zagrebu u ostvarenju klupskih ciljeva. Hvala ljudima u klubu što su mi pružili toplu dobrodošlicu,” prenosi službena klupska stranica.

RUKOMET