Zagrebaši protiv Meškova love finale SEHA Gazprom lige: Čeka nas velika borba protiv jednog od favorita!

Zadar SEHA Gazprom

U Zadru se igra završni turnir SEHA Gazprom lige, a među ekipama koje se bore za trofej je i hrvatski prvak PPD Zagreb, koji je u posljednji tren ‘uskočio’ umjesto skopskog Vardara.

Pozitivan nalaz na koronavirus udaljio je Makedonce od prilike za novi regionalni trofej, no, sada se prilika otvorila Zagrebašima.

“Zagreb je promijenio dosta igrača u odnosu na prošlu godinu, a činjenica je da se još uvijek nalazimo u pripremnom periodu za novu sezonu i za izazove koji nas čekaju u Ligi prvaka. Također je činjenica da smo u specifičnim okolnostima uopće stigli u Zadar, nakon što se dogodila ova nesretna situacija s Vardarom. Sad nas očekuje sraz s jakim protivnikom koji je baš poput nas promijenio dobar dio svog rostera. Mislim da imaju sjajnu ekipu s jednim genijalcem Stašom Skubeom koji dirigira njihovom igrom. Na nama je da pružimo svoj maksimum na oba kraja terena i da vidimo gdje će nas to dovesti,” poruka je trenera Ivice Obrvana.

Protivnik u polufinalu bit će im bjeloruski Meškov Brest, u petak od 18 sati u zadarskom Višnjiku.

“S obzirom na okolnosti da je Vardar trebao biti ovdje mogu reći da nam neće biti lako pripremiti se za dvoboj s Brestom. Mislim da nas čeka velika borba protiv jednog od favorita natjecanja. Mislim da imamo prostora za napredak, osobito u napadačkom dijelu gdje smo zakazali u dvobojima s Vardarom. Možda nismo u optimalnom izdanju, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe,” naglasio je kapetan PPD Zagreba David Mandić.

Trener Obrvan za završni je turnir SEHA Gazprom lige ostao i bez usluga standardnog lijevog vanjskog Mateja Hrstića je ozlijedio mišić zadnje lože u zadnjoj utakmici s Vardarom, dok od ranije ne može računati na ozlijeđene Valentina Ravnića, Filipa Perića i Adina Faljića.

U drugom polufinalu sastaju se mađarski Veszprem i ukrajinski Motor iz Zaporožja.

RUKOMET