Zamet i Nexe s optimizmom protiv Bundesligaša: Već dugo nije vladala ovako pozitivna euforija

Zamet

Hrvatski rukometni predstavnici večeras igraju velike utakmice, protiv renomiranih bundesligaških suparnika, u sklopu kvalifikacija za ulazak u natjecanje po skupinama Kupa EHF-a.

Riječki Zamet je domaćin Melsungen od 19 sati, dok Nexe gostuje kod Magdeburga s početkom u 17 sati.

Iskusni Valter Matošević, legendarni hrvatski rukometni vratar, olimpijski pobjednik, sad je trener Zameta.

“Iza nas su utakmice protiv ekipa iz Pariza i Bukurešta gdje smo uz pravi pristup u obrani došli do važnih pobjeda i utakmice 3. pretkola s Melsungenom u čijim redovima je 14 reprezentativaca iz više europskih zemalja. Melsungen je ekipa iz vrha Bundeslige sa iznimno jakim pojedincima. Drago mi je da igramo upravo s njima jer u njihovim redovima ima niz igrača s kojima sam igrao u Bundesligi.”

“Igrači jedva čekaju utakmicu i već dugo nije vladala ovako pozitivna euforija, zaista mnogo ljudi zove. Smatram da sa svakim protivnikom možemo odigrati dobru utakmicu pa tako i sa jakom ekipom Melsungena. Na nama je da pružimo svoj maksimum, da pokažemo koliko vrijedimo i ostavimo srce na parketu,” dodao je kapetan Milan Uzelac.

Optimizam vlada i u redovima Našičana.

“Igrali su doma protiv Hannovera i izgubili 15 razlike. No, sigurno nas očekuje težak posao. Odlična su oni momčad. Jaka je cijela Bundesliga, svaki klub iz Njemačke ima veliku kvalitetu. Spremamo se već tri tjedna za te dvije utakmice i jedva čekamo početak. Želimo pokazati što znamo, srce ćemo sigurno ostaviti na terenu. Vidjet ćemo na kraju što će biti. Ako su oni toliko bolji pa neka nas pobjede. Ako ne…Dat ćemo sve od sebe, znamo svi koliko bi nam značio ponovni prolazak u skupine EHF kupa. Na ruku nam ide što prvu utakmicu igramo u Njemačkoj, bit ćemo pametniji nakon nje. Svi vjerujemo i nadamo se prolasku , istaknuo je Josip Božić Pavletić, koji vjeruje u dobar rezultat prije uzvrata u Našicama:

“Sve ovisi o prvoj utakmici. Ako gore odigramo dobro i vratimo se u Našice s dobrim rezultatom onda doma imamo veliku priliku završiti posao onako kako želimo. Želimo svim srcem ući u skupine, bio bi to veliki rezultat za cijeli klub. Znamo kako nam je bilo lijepo prije dvije godine…”

RUKOMET
Tagged with: , ,