Žapci i u novoj sezoni u Ligi prvaka: Uz malo sreće možemo i na Final 8

Mladost HAVK

Vaterpolisti Mladosti ponovno će igrati u prestižnom europskom klupskom natjecanju. Žapci su od LEN Vaterpolske Liga prvaka dobili pozivnicu za sudjelovanje i u novoj sezoni.

”Jako nam je drago što smo dobili wild card, to nam omogućuje da izbjegnemo kvalifikacije za Ligu prvaka. Prošlogodišnja iskustva u Ligi prvaka su pozitivna. Imali smo zacrtani cilj da nakon dugog niza godina u kojima nismo bili prisutni na europskoj sceni, stječemo važno iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. U prvom dijelu postizali smo čak i dobre rezultate ali zbog kraćeg rostera i četiri paralelna natjecanja nismo mogli biti kompetitivni do kraja. Vjerujem da ćemo ove godine biti još bolji, a sigurno ćemo biti iskusniji. Nadam se dobrim igrama, a trebat će nam i malo sreće da uđemo u dobru skupinu i tako prođemo u Final Eight. Tamo je sve moguće,” istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

Grupnu fazu igra 16 ekipa raspoređenih u dvije skupine po osam klubova, a Žapce očekuje sedam domaćih i sedam gostujućih utakmica. Samo prva četiri iz svake skupine prolaze u Final Eight koji će se iduće godine igrati od 5. do 7. lipnja.

Nove protivnike saznat će tek završetkom kvalifikacijske faze kada se formiraju grupe za iduću sezonu, koja počinje 8. listopada.

Za nove ambicije Mladost je već dovela i dva pojačanja, na Savu su stigli hrvatski reprezentativci Luka Bukić i Josip Vrlić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI