Žapci pred novim izazovima: Očekivanja su velika, cilj je plasman na Final 8 Lige prvaka

Mladost, HAVK

Klupska vaterpolska sezona nastavlja se nakon reprezentativne pauze. Vaterpolisti Mladosti okupili su se po povratku iz svojih nacionalnih vrsti i već se pripremaju za pohod na nove trofeje. Prvi izazov na rasporedu je već u subotu 1. veljače kada u Regionalnoj ligi od 18 sati dočekuju Primorac, a ulaz na utakmicu je besplatan.

”Primorac je disciplinirana i organizirana ekipa, zadali su velike glavobolje Jugu u prvom dijelu sezone. Zato nećemo odmarati nikoga od važnijih igrača, osim u tijeku utakmice koliko nam rezultat bude dopuštao. Pristupamo im maksimalno ozbiljno,” najavio je prvu utakmicu u 2020. godini trener Mladosti Zoran Bajić.

Već tri dana nakon Primorca, u utorak 4. veljače, Žapci gostuju kod francuskog Marseillea u Ligi prvaka. U posljednjem međusobnom susretu na domaćem bazenu zagrebačka momčad odnijela je pobjedu ali trener Bajić ističe da ih čeka teška utakmica: ”Vrlo važan susret budući da nas pobjeda vodi korak bliže ulasku u Final Eight Lige prvaka. Imaju niz izvanrednih igrača i to je vrlo ozbiljna ekipa, svakako nam neće biti lako. Srećom, svi smo fizički zdravi i idemo punim snagama naprijed!”

Mladost se nedavno kompletirala nakon Europskog prvenstva gdje je za svoje reprezentacije igralo čak sedam igrača. Za Hrvatsku Ivan Marcelić, Lovre Miloš, Luka Bukić i Josip Vrlić, za Rumunjsku Cosmin Radu, za Srbiju Miloš Ćuk te za Rusiju Konstantin Harkovi ujedno i najbolji strijelac prvenstva s 21 golom. Žapci se sada okreću nastavku sezone i klupskim ciljevima.

”Najvažnije nam je sada psihički se prilagoditi promjeni iz reprezentativnih obaveza na klupske. Ekipa je spremna, naša očekivanja su velika. Primarno plasman u Final Eight u Ligi prvaka, a zatim osvajanje druga dva trofeja u domaćim natjecanjima,” izjavio je igrač Mladosti Lovre Miloš koji je najavio i utakmicu s Marseilleom: ”Ključ pobjede je obrana, a zatim tranzicija i napad na razini na kojoj smo to radili u prvom dijelu sezone. Poštujem ih ali mislim da smo mi bolji te očekujem pobjedu!”

Nakon Marseillea Žapci nemaju puno vremena za odmor budući da ih već 8. veljače čeka gostujuća utakmica s Crvenom zvezdom u Regionalnoj ligi.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI