Žapci su spremni za novu sezonu: Želimo pokazati Jugu da smo bolji

HAVK Mladost 2020

Vaterpolisti Mladosti predstavili su se javnosti prije početka nove sezone. Žapci su aktualni pobjednici Regionalne lige i hrvatskog Kupa i nadaju se novim trofejima…

Prva utakmice sezone na rasporedu je u subotu, 3. listopada, kad u goste stiže Korčulanski plivački klub. Ulaz je besplatan uz ograničen broj mjesta i pridržavanje epidemioloških mjera za publiku.

”Očekujemo jednako uspješnu sezonu kao i prošle godine. Želja nam je osvojiti trofeje te možda s nekim naglaskom da vratimo naslov prvaka Hrvatske na Savu. To je jedini trofej koji nam nedostaje u posljednje dvije godine i sve ćemo napraviti da to tako bude. Fokusirani smo na to, sigurno smo da ćemo gledati da odemo što dalje u Europi i nadamo se da će nam situacija vezano za Covid to i omogućiti,’‘ najavio je sezonu trener Mladosti Zoran Bajić.

Andro Bušlje bit će veliko pojačanje, a stigli su i Mislav Vrlić i Ante Visković. Mladost su napustili Miloš Ćuk, Alex Bowen, Jerko Anzulović i Aljoša Kunac.

”Stvarno nam je drago da opet počinjemo igrati vaterpolo i da smo relativno bezbolno prošli korona-situaciju. Nadam se da ćemo tako uspjeti i tijekom sezone, da nećemo imati problema s tim. Ostalo je sve na nama, da se borimo i pobjeđujemo. Malo je drugačija konstitucija momčadi, ali mi se poznajemo dugi niz godina i nema tu ništa novo, ne trebamo se pretjerano uigravati. Nadam se da ćemo sve to pokazati i u utakmicama te da nećemo imati problema s lošim situacijama unutar momčadi, kao što nismo imali ni do sada, u tom dijelu smo vrlo dobri,” izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

Žapci će ponovno igrati i Ligu prvaka…

“Nadam se da ćemo odigrati sva natjecanja koja ćemo započeti, no jedno nažalost nećemo, a to je Regionalna liga. Očekivanja su da budemo što bolji, želimo da i u Kupu i u Prvenstvu pokažemo Jugu da smo bolji, da smo na istom ako ne i boljem nivou nego prošle godine te da konačno pokušamo uzeti naslov prvaka Hrvatske. Što se tiče Lige prvaka mislim da je sustav dosta nepošten. Čak 18 klubova nastupa za dva sljedeća mjesta. Ta grupa je dosta teška, devet klubova igra za prvo mjesto. Ako želimo biti na nivou moramo biti spremni. Što se tiče financija teško je kao i svugdje, ali mislim da idemo prema izlazu. Igrači žele doći u Mladost jer su prepoznali sredinu gdje se stvari kreću u pozitivnom smjeru,“ istaknuo je Milorad Damjanić, direktor HAVK Mladosti.

Boje Mladosti branit će Ivan Marcelić, Luka Bukić, Lovre Miloš, Cosmin Radu, Josip Vrlić, Konstantin Kharkov, Andro Bušlje, Mislav Vrlić, Ante Visković, Matias Biljaka, Marin Dašić, Jerko Jurlina, Marin Dašić, Luka Bajić, Franko Lazić, Tomislav Stipo Samardžić, Marko Miškić, Luka Brnetić, Roko Požarić i Luka Mihić. Stručni stožer čine trener Zoran Bajić, pomoćni trener Hrvoje Hrestak, trener golmana Frano Vićan, fizioterapeut Damir Luketić te kondicijski trener Pero Kuterovac.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI