Zdenko Kordi na otvaranju nove sezone za Nexe: “Iza nas je turbulentno ljeto”

Zdenko Kordi Nexe

Zdenko Kordi NexeUtakmicom Meškov – Tatran prošlog je četvrtka započela treća sezona regionalne rukometne lige. Uz novoga sponzora, ruski Gazprom, liga ima novo ime, nove uvjete za klubove sudionike, novi vizualni identitet. Cijela je priča podignuta na višu razinu.

Rukometaši Nexea sezonu otvaraju u utorak u Zagrebu, u Sutinskim vrelima, protiv branitelja naslova CO Zagreba.

Pripreme su gotove, nova je sezona pred vratima. U utorak je na rasporedu posljednji susret prvog kola SEHA Gazprom South stream lige, utakmica između dva najbolja hrvatska kluba, kojeg je iz našičkog kuta gledanja najavio njihov trener Zdenko Kordi.

“Da, pred nama je prva utakmica protiv CO Zagreba. Momčad hrvatskog prvaka ne treba posebno najavljivati, svi znaju da je to ‘reprezentacija u malom’. Svi igrači Zagreba su reprezentativci – seniorski, juniorski ili kadetski. Samim time, oni su favoriti u svakoj utakmici. Naš je zadatak približiti se što više Zagrebu i odigrati što kvalitetniju utakmicu.”

Nexe je tijekom priprema odigrao osam utakmica, bilo je i uspona i padova, a trener Kordi vjeruje kako će rad donijeti na kraju rezultata:

“Ovo je ljeto bilo dosta turbulentno. Bilo je čak i onih koji su mislili kako klub neće nastupati u SEHA ligi. Uz takva razmišljanja, situacija nije bila povoljna. Iz prošlogodišnje nam je momčadi otišlo šest igrača, otišlo nam je srce momčadi – golman, pivot, lijevi i desni vanjski te dva srednja vanjska. Naš je najveći izazov bio slaganje momčadi za ovu sezonu. Uspjeli smo u tome.”

Igrači se tek moraju dokazati: “Uvijek govorim kako su igrači koji su došli prinove dok god ne pokažu da su pojačanja. To se treba pokazati na terenu i to zahtjeva jako puno posla, uigravanja i u obrani i napadu. Rezultat toga je i promjenjivost igara u pripremnom razdoblju. Trebat će vremena kako bi se to sve posložilo. Sezona je duga, svi će igrači dobiti svoju priliku i nadam se da ćemo što prije početi funkcionirati onako kako svi želimo. No, to su stvari koje se ne mogu planirati sa stopostotnom sigurnošću. Radili smo, radimo i raditi ćemo naporno, svi igrači ispunjavaju postavljenje zahtjeve i vjerujem kako će taj rad dati rezultata.”

SEHA Gazprom South stream, 1. kolo:
Croatia osiguranje Zagreb – Nexe, utorak, 10. rujna, 18 sati
Dvorana “Sutinska vrela”, Podsused, Zagreb

 

AKTUALNO RUKOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar