Zdovc: Utakmicu u Torinu jednostavno moramo dobiti!

KK Cedevita

U srijedu u 20.30 sati Cedevita u sklopu šestog 6. kola A skupine 7Days Eurokupa gostuje kod Fiat Torina. Zagrepčani su protiv Talijana u Domu sportova u prvom kolu poraženi 86:83, iako su u jednom trenutku imali i 13 poena prednosti.

Fiat Torino u grupi je trenutno na trećem mjestu uz omjer 3-2, a Cedevita je četvrta s 2-3.

“Ako je glava prava onda to nije problem. Igrao sam masu utakmica s reprezentacijama i s klubovima, gdje su jednostavno utakmice iz dana u dan i, ako si pravi, ako je glava prava, onda se jednostavno može sve korektno riješiti i pripremiti i u tako kratkom roku. Problem je što mi jednostavno tu utakmicu moramo dobiti. Na tome ćemo najviše i raditi. Psihološki ćemo pripremiti ekipu da u biti nastavi s obranom koja je bila u Podgorici, uz još par nekih taktičkih i individualnih malo više odgovornosti i reakcija i uz malo kolektivniju igru u napadu. Izgubili smo tamo, ali bilo je dosta dobrih stvari. Ako to zadržimo i još dodamo malo čvrstine i timskog duha, što će nam sigurno trebati, onda se možemo nadati uspjehu”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

U takvom ritmu utakmica prvi susret protiv Torina u Zagrebu već se čini kao daleka prošlost.

“Torino nas na neki način je i nije, rekao bih, iznenadio u Zagrebu. Sigurno tada još nismo bili pravi. Imali smo dosta problema. No, opet, igrali smo kod kuće i trebali smo tu utakmicu dobiti. Možda smo čak zaustavili neke njihove glavne igrače, ali su nas iznenadili neki drugi. Dobra su ekipa, atletska i čvrsta. Moramo biti pametniji od njih, a ako ne čvrsti, barem im odgovoriti s istom energijom i snagom”, rekao je Zdovc.

Krilni centar Demetris Nichols također se osvrnuo na nevjerojatan ritam putovanja i utakmica: “Nije lako, no to je naš posao. To je ono čime se bavimo i moramo biti spremni izaći i boriti se na najvišem mogućem nivou jer to je ono što je bitno. Cijele sezone sve nam se svodi na zadnjih nekoliko napada u utakmici. Teško je, no moramo naći način da pobijedimo. Sve počinje od malih stvari, osvajanja ničijih lopti, skakanja i odrađivanja drugih malih stvari koje će nam pomoći da dođemo do pobjede.”

Prva utakmica protiv Torina je Cedeviti velika škola.

“U Zagrebu smo izgubili, iako smo u drugoj četvrtini bili na 13 poena prednosti. Gledat ćemo film i vidjeti što možemo odraditi bolje, a što ne trebamo raditi. Mi poznajemo njih i oni nas. Prilično sam siguran da će igrati u lijepoj atmosferi. Za ovo smo plaćeni i moramo biti spremni mentalno i fizički kako bi dali sve od sebe i odradili svoj posao”, istaknuo je Nichols.

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA
Tagged with: , ,