Zubčić u Alta Badiji osvojio novih šest veleslalomskih bodova, sjajni Vidović slavio u Europa kupu, Ida Štimac pobijedila u FIS slalomu!

Vidović, Cro Ski

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 25. mjesto u veleslalomu u talijanskoj Alta Badiji te je tako upisao novih šest bodova u Svjetskom kupu.

Zubčić je u prvoj vožnji imao 26. vrijeme, a za vodećim Hirscherom zaostao je 2.33 sekunde. U drugoj vožnji ponovno nije briljirao i pogreška u donjem dijelu staze koštala ga je boljeg plasmana.

Za pobjednikom Austrijancem Hirscherom zaostao je gotovo pet sekundi (4.93).

Drugi hrvatski predstavnik Elisa Kolega osvojio je pretposljednje, 56. mjesto sa 5.69 sekundi zaostatka za Hirscherom.

U ponedjeljak se na istoj stazi  vozi paralelni veleslalom, koji se boduje za Svjetski kup.

Naša mlada skijašica Ida Štimac pobijedila je u FIS utrci slaloma u Flachau i ostvarila najbolje FIS točke do sada (17.70). Ida je tako dobre točke napravila samo još jednom, kada je u ožujku na Rogli četvrtim mjestom ostvarila 17.72 FIS točke.

Matej Vidović je u Obereggenu ostvario svoju treću Europa Kup slalomsku pobjedu te se trenutno nalazi na drugom mjestu slalomskog i trećem mjestu ukupnog poretka Europa kupa. Hrvatski slalomaš je bio vodeći i nakon prve vožnje te je u drugom laufu obranio svoje mjesto, sa 17 stotinki bržim vremenom od drugoplasiranog Nijemca Digrubera.

“Jako sam zadovoljan današnjom utrkom i time što sam još jednom dokazao da mogu konkurirati najboljima na svijetu. Ovaj rezultat mi je svakako odlična motivacija za sljedeće utrke Svjetskog kupa jer znam da svakako vrijedim za rezultat u prvih 30, a i više. Bio sam strašno blizu u Leviju i da nije bilo velike greške u Val d’Isereu vjerujem da sam mogao zaraditi koji bod, svakako sam imao dovoljno dobre prolaze. Dobro se skijam, to sam i danas dokazao i vjerujem da je samo pitanje vremena kada ću i u Svjetskom kupu to pokazati,“ rekao je Matej nakon utrke.

Vrlo dobar je bio i Elias Kolega koji je zauzeo 22. mjesto s 2.11 sekunde zaostatka za Matejem.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI