Zubčić u Kranjskoj Gori ponovio najbolji veleslalomski rezultat sezone, ali ipak ostao bez završnice

Zubčić

U utrci Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori Filip Zubčić je ponovio najbolji rezultat sezone u veleslalomu iz Val d’Iserea te je osvojio 13. mjesto.

Nakon prve vožnje, sa startnim brojem 20. bio je 21. sa zaostatkom +1.52 za vodećim Kristoffersenom da bi petim vremenom druge vožnje popravio ukupni plasman završivši na 13. poziciji s ukupnim vremenom 2:28.06 (+1.43).

Nažalost, ovaj sjajna rezultat nije mu bio dovoljan za plasman na završnicu Svjetskog kupa. Sezonu je u veleslalomu okončao na 27. poziciji sa 62 osvojena boda, šest manje od mjesta koje je vodilo u Grandvaliru u Andorri.

Aktualni svjetski prvak u veleslalomu Norvežanin Henrik Kristoffersen bio je najbrži u prvoj vožnji, a za pobjedu mu je bilo dovoljno i 11. vrijeme druge vožnje, kako bi za 24 stotinke nadmašio sunarodnjaka Rasmusa Windingstada koji se prvi put u karijeri popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu. Treće mjesto osvojio je 21-godišnji Švicarac Marco Odermatt koji se s najboljim vremenom druge vožnje također prvi put u karijeri popeo na postolje, nakon 15. mjesta u prvoj vožnji.

Osvajač veleslalomskog i Velikog kristalnog globusa, Austrijanac Marcel Hirscher, utrku je završio na šestom mjestu.

U nedjelju je u Kranjskoj Gori na rasporedu slalom u kojem će se Elias Kolega i Istok Rodeš boriti za nastup na završnici Svjetskog kupa, a bez izgleda nije ni Matej Vidović.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,