Zubčić zbog pogreške organizatora ostao bez šanse za rezultat karijere: Nećemo žaliti, veselim se TOP 10 plasmanu

Zubčić, Dinamo

Filip Zubčić ostvario je još jedan odličan veleslalomski rezultat u Alta Badiji. Šesti put u karijeri ušao je među deset najboljih, treći put u ovom talijanskom skijalištu…

U vrlo teškim uvjetima Filip je sa startnim brojem 22 izvrsno odvozio prvu vožnju i sa zaostatkom od samo 59 stotinki sekunde završio deveti.

Nakon druge vožnje završio je na kraju na desetom mjestu.

Nažalost, pogreška organizatora koštala ga je boljeg vremena. Pri samom ulasku u cilj na putanji mu se našao radnik sa staze te je Filip u zadnji čas morao korigirati svoj smjer kretanja kako ne bi došlo do tragičnog sudara. Filipa je promjena sigurno koštala nekoliko stotinki no svejedno je još jednom pokazao da pripada samom vrhu svjetskog veleslaloma.

“Nije bilo ugodno…”

“Zadovoljan sam nastupom. Imao sam dvije dobre vožnje i stotinke su me dijelile od petog mjesta. Nećemo žaliti, veselim se novom TOP 10 plasmanu,” rekao je nakon utrke.

S ukupnim vremenom od 1:57.33 Henrik Kristoffersen progurao se sa šestog mjesta u prvoj vožnji na sam vrh pobjedničkog postolja. Norvežanin je bio 31 stotinku brži od izvrsnog Francuza Cypriena Sarrazina koji je s najboljim vremenom druge vožnje na ukupno drugo mjesto došao s čak 22. mjesta u prvoj. Treće mjesto, s 39 stotinki slabijim vremenom od pobjedničkog, pripalo je Slovencu Žanu Kranjecu.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,