Žukovski i Ema Strunjak poručuju iz karantene u Italiji: Budite oprezni, nemojte paničariti

Ema Strunjak

Kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Timofej Žukovski i naša reprezentativka Ema Strunjak danima se zbog pandemije koronavirusa i teške situacije u Italiji nalaze u karanteni u Perugiji.

Unatoč teškoj situaciji, oboje su puni optimizma i jedva čekaju početak treninga i završetak karantene.

”Što se tiče mene osobno apsolutno sam za poštivanje pravila karantene jer je to za dobro za sve nas. Moja obitelj i ja smo dobro, nema panike ni straha. Vjerujemo da će sve ovo brzo završiti. Do tada vrijeme provodim s obitelji što mi puno znači budući da inače puno izbivam zbog sportskih obaveza i putovanja. Dani nam prolaze u igri, gledanju filmova te iskušavamo nove kulinarske recepte. Budite oprezni, nemojte paničariti jer će se sve brzo riješiti i biti dobro,” dodao je uvijek veseli kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Tsimafei Zhukouski, igrač Sir Safety Perugia.

Nedaleko od njega, u zgradi u kojoj žive i ostale sportašice naša je reprezentativka Ema Strunjak. Većinu dana je na telefonu sa zabrinutim prijateljima i rodbinom, a o trenutačnoj situaciji kaže: ”Mnogi nas pitaju što radimo po cijele dane zatvorene u kući? Moja ekipa dobila je program treninga koji možemo raditi doma tako da vježbamo. Čitamo, učimo, gledamo filmove i serije. Dosta nas cura je u istoj zgradi, pa se nađemo na balkonu kada je lijep dan i popijemo kavu, pričamo i družimo se.”

Situacija s korona virusom u Italiji je ozbiljna kao i u cijelom svijetu te su pod karantenom. “Što se tiče mjera opreza one se svaki dan mijenjaju i postaju sve strože. Okupljanja su zabranjena, ali izlazak iz kuće u principu nije zabranjen, samo je potreban dobar razlog kao što je odlazak na posao, u dućan po osnovne potrepštine ili posjet doktoru. Za sve to morate imati ispunjen obrazac na kojem piše gdje idete ukoliko vas policija zaustavi. Zvuči jednostavno ali neki bi rekli da se na tom obrascu lako napiše što treba i odeš na drugo mjesto. Ipak, policija ima pravo provjeriti dane informacije i ako ste slagali čeka vas kazna od 200 Eura i više ili pritvor od tri mjeseca. Sva sportska natjecanja su otkazana na svim razinama i u svim sportovima. Nitko nije očekivao da će situacija ovako eskalirati, ali što je tu je, sada možemo samo postupiti kako zdravstvene organizacije nalažu. Pozdrav svima u Hrvatskoj i nadamo se boljem,” rekao je uz pozdrav Lijepoj našoj kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Hrvatske odbojkaške reprezentacije trebale bi se okupiti u svibnju. U proljeće bi trebale igrati Srebrnu i Zlatnu ligu, a Hrvatska bi trebala biti domaćin prestižnog ženskog FIVB Volleyball Challenger Cupa 2020.

OSTALI SPORTOVI