Cedevita otpustila Zdovca: Ambicije kluba su jasne, ponovno ostvarivanje prava igranja u Euroligi!

Zdovc, KK Cedevita

Nakon što je u srijedu Cibona, viceprvak Hrvatske, ostala bez trenera, u četvrtak je isto to potvrdila i Cedevita, aktualni košarkaški prvak Lijepe naše…

U novu sezonu Cedevita će tako ući s novim trenerom.

S obzirom na uvjete ugovora, koji je automatski produživao ostanak Jure Zdovca na mjestu trenera jedino u slučaju osvajanja ABA lige ili Eurokupa 7Days, obje strane sporazumom odlučile su da se ugovor neće produžavati.

“Jure Zdovc je sjajan čovjek i trener koji će u KK Cedeviti ostati upamćen kao osvajač prvenstva Hrvatske, Kupa Krešimira Ćosića i ABA Superkupa na čemu mu čestitamo i zahvaljujemo. No, ambicije kluba su jasne, ponovno ostvarivanje prava igranja u Euroligi što se ove sezone nije uspjelo. Bili smo blizu, odlučivala je jedna lopta, slobodno bacanje, no nismo uspjeli niti kroz ABA ligu niti kroz Eurokup 7Days ostvariti plasman u Euroligu pa ćemo u novoj sezoni to pokušati s novim trenerom. Imamo nekoliko opcija a odluku ćemo donijeti ovih dana.”

“Novi trener vodit će momčad u Eurokupu 7Days i ABA ligi dok će u hrvatskom prvenstvu do doigravanja igrati naša druga momčad, s mladim talentiranim igračima pod vodstvom Slavena Rimca”, rekao je po odlasku Jure Zdovca direktor kluba Davor Užbinec.

KOŠARKA
Tagged with: ,