Francuzi i Šveđani u šoku, Hirscher i Kristoffersen hvale Antu: “Kostelić je postavio zahtjevnu stazu, ali to bi trebalo biti normalno za Igre”

Ante Kostelić CroSki

Ante Kostelić CroSkiKao što se i očekivalo, druga vožnja olimpijskog slaloma u Sočiju koju je postavio Ante Kostelić izazvala je niz oprečnih reakcija među skijašima i vodećim ljudima skijaških saveza.

Gips je postavio zahtjevnu stazu koju čak 34 skijaša nisu završila. Ivica Kostelić je odmah nakon utrke stao u obranu oca, a pridružio mu se i jedan od najboljih slalomaša današnjice Marcel Hirscher koji je osvojio srebro.

“U prvoj vožnji sam bio slab, no srećom, druga vožnja je bila selektivna pa sam uspio nadoknaditi zaostatak. Kostelić je postavio tešku stazu, no ovo su ipak olimpijske igre, a ne školsko prvenstvo”, rekao je Austrijanac.

Problema sa stazom nije imao ni brončani Norvežanin Hendrik Kristoffersen, koji je nakon prve vožnje bio na 15. mjestu: “Prva vožnja je bila jako loša, no drugu sam odradio odlično. Kostelić je postavio zahtjevnu stazu, ali to bi trebalo biti normalno za Igre.”

Najviše prigovora na postavljanje staze stiglo je iz tabora francuske i švedske reprezentacije. Tehnički direktor francuske skijaške reprezentacije Fabien Saguez nije birao riječi i u svom primitivnom istupu prozvao je Kostelića ‘senilnim starcem‘.

“Razočaran sam zbog staze koju je postavio senilan i nesposoban čovjek. Ljut sam i razočaran. To ne služi nikomu, to nije show, to je apsolutno ništa,” poručio je Francuz.

Bunio se i Amerikanac Ted Ligety. “Možda je staza postavljena unutar pravila, no bila je potpuno nesportska. Bila je to bitka iscrpljivanja”, rekao je Amerikanac.

Ljutio se i švedski skijaš Jens Byggmark. “Ovo je totalno bolesno”, rekao je Byggmark, dodavši: “Druga vožnja je bila parodija”.

Njegova sunarodnjakinja Jessica Lindell Vikarby (30) nada se da će FIS ubuduće zabraniti Kosteliću postavljanje staza. “Takvo postavljanje staza uništava ovaj sport”, poručila je švedska skijašica. (www.hrt.hr, Foto: CroSki)

AKTUALNO Skijanje ZIMSKI SPORTOVI

Ostavi komentar