Hrvatska taekwondo reprezentacija otputovala u Manchester na Svjetsko prvenstvo

TKD SP

Hrvatska taekwondo reprezentacija otputovala je na Svjetsko seniorsko prvenstvo koje se od 15. do 19. svibnja održava u Manchesteru.

Na prvenstvo je prijavljeno 977 natjecatelja iz 150 zemalja + jedan tim izbjeglica (Refugee team) i 803 pratećih osoba. Pravdu će dijeliti 100 sudaca, a da sve protekne u savršenom redu pobrinut će se 300 volontera.

Hrvatska taekwondo reprezentacija nastupa u punom sastavu, osam seniorki i osam seniora: Lena Stojković, TK Marjan, Split -46kg; Kristina Tomić, TK Osvit, Zagreb -49kg; Ana Taslak, TK Jastreb, Zagreb -53kg; Nikita Glasnović, TK Marjan, Split -57kg; Bruna Vuletić, TK Marjan, Split -62kg; Matea Jelić, TK Marjan, Split -67kg; Iva Radoš, TK Metalac, Zagreb -73kg; Doris Pole, TK Dubrava, Zagreb +73kg; Josip Teskera, TK Div Knin, Knin -54kg; Leon Glasnović, TK Marjan, Split -58kg; Lovre Brečić, TK Marjan, Split -63kg; Deni Andrun Razić, TK OSvit, Zagreb -68kg; Toni Kanaet, TK Marjan, Split -74kg; Luka Horvat, TK Osvit, Zagreb -80kg; Ivan Šapina, TK Osvit, Zagreb -87kg; Vedran Golec, TK Osvit, Zagreb +87kg

Treneri su Toni Tomas, Dejan Mesarov, Veljko Laura, Marko Novak, fizioterapeuti Mario Novak-Stanko i Ivo Babić, direktor reprezentacije je Petar Josipović, voditeljica ekipe Mihaela Štrok, a suci koji će biti dio prvenstva Renata Crkvenac i Boris Bursać. Oboje su u Moskvi u ožujku prisustvovali trening kampu za izbor sudaca za Olimpijske igre. Na kamp je bilo pozvano 87 sudaca iz 43 zemlje Afrike i Europe, a naša sutkinja Renata Crkvenac odabrana je u TOP 50.

Svjetsko prvenstvo je jedan od testnih turnira za konačni odabir i selekciju sudaca za Tokio.

U sklopu Svjetskog prvenstva održava se i WT Generaly Assemblyna kojem će prisustvovati predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo i potpredsjednik Saveza Franjo Prot.

Od 14. do 18. svibnja održava se i izbor za Odbor sportaša (Athlete Committee) a među nominiranima su i dvije Hrvatice, Lucija Zaninović Kuzmanić i Nikita Glasnović. Svi sportaši koji nastupaju na Svjetskom prvenstvu imaju pravo glasati za jednog muškog i jednog ženskog kandidata. Zadnjeg dana natjecanja bit će proglašeni novoizabrani članovi Odbora sportaša.

Treba naglasiti da je Svjetsko prvenstvo G12 statusa, što znači da prvak odnosi ogromnih 120 bodova, drugoplasirani 72 a trećeplasirani 43,20 bodova, a u ovoj predolimpijskoj godini svaki bod je važan. Hrvatska u aktualnom olimpijskom rankingu ima četvorku u TOP 6, koji nosi direktan plasman na OI Tokio (Kristina Tomić, Nikita Glasnović, Matea Jelić i Lovre Brečić), a još troje je jako blizu čarobne granice (Toni Kanaet, Iva Radoš i Vedran Golec).

Borbe počinju u srijedu, 15. svibnja, prvi nastupaju Lena Stojković -46kg, Iva Radoš -73kg i Leon Glasnović -58kg.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: