Hrvatski ragbijaši nadigrali Izrael

Hrvatska, B Rožman

Hrvatska ragbijaška reprezentacija pobjedom je otvorila novi ciklus natjecanja u okviru Prvenstva Europe – Skupina 1 Jug. Razigrana Hrvatska uvjerljivo je svladala pomlađenu reprezentaciju Izraela i nanijela joj najteži poraz otkad se natječemo u zajedničkoj europskoj skupini. Nakon uvodnih dvadesetak minuta ravnopravne igre Hrvatska je zagospodarila igralištem te brzom i raznovrsnom igrom razbijala obranu protivničke momčadi. Hrvatska je otvorila susret preciznim udarcem iz kazne kojeg je realizirao Newton, 3:0 u šestoj minuti. Gosti ubrzo u 8. minuti uzvraćaju na isti način preko Goldina 3:3. Prvi zgoditak za Hrvatsku postiže sidraš Brečić u 21. minuti a Newton uspješno pretvara za 10:3. Šest minuta kasnije Ilija Biškić, uspješno završava akciju hrvatske momčadi te postiže zgoditak kojeg pretvara Newton za vodstvo 17:3. Odlično prvo poluvrijeme naše reprezentacije zaključuje Perica zgoditkom u 40. minuti, rezultat 22:3.

U nastavku utakmice gosti prvi stižu do zgoditka preko Primyimaka u 50. minuti. Isti igrač realizirao je i pretvaranje za izraelsku momčad, 22:10. Posljednjih dvadeset minuta ponovno pripada hrvatskoj momčadi koja zgodicima Newtona u 67, Grčića u 74 te Kovačića u 80-oj minuti, uz jedno pretvaranje Newtona, stiže do konačnih, uvjerljivih 35:10. Vrlo sigurna i uvjerljiva predstava hrvatske momčadi. Čvrst i prodoran skup te vrlo pokretna i dinamična linija djelovali su sinkronizirano i vrlo efikasno. Svaki zgoditak bio je rezultat vrlo lijepih, preciznih i maštovitih akcija naše momčadi. Za sedam dana naša reprezentacija gostuje na Cipru. Nadamo se da će i tamo ponoviti odličnu igru iz Zagreba te nas obradovati novom pobjedom.

Prvenstvo Europe – Skupina 1 Jug
Hrvatska – Izrael 39:10 (22:3)

Hrvatska: Miljak, Brečić 5, Biškić 5, Perić, Brajković, Miloš, Čorić, Buljac, Newton 14, Rosso, Perica 5, Jurišić, Grčić 5, Vlajčević, Plazibat, Brčić, Žigo, Đurović, Krmek, Galić, Peršić, Kovačić 5, Vlašić

WRRS

Nastavak natjecateljske sezone bio je uspješan i za ragbijašice Nade. Na drugom turniru regionalnog natjecanja za žene održanom na zagrebačkom Rudešu splitske djevojke ponovno su nadigrale sve konkurentkinje te uvjerljivo osvojile prvo mjesto. U četiri utakmice upisale su jednako toliko i pobjeda. Ove jeseni, nakon odigrana dva regionalna turnira, djevojke iz grada pod Marjanom još ne znaju za poraz. Poput svojih seniorskih kolega igračice splitskog kluba nametnule su se kao vodeća, dominantna ekipa regionalnog natjecanja. U Zagrebu djevojke Nade nastupale su u sastavu: Franćeska Pleština, Tihana Žaja, Nikolina Điko, Ela Avramović, Maja Gajica, Sara Buratović, Anabela Bonačić-Vicić, Ana Colić, Mirna Petričević i Dubravka Kovač.

3. Memorijalni turnir Mihovil Radja

U nedjelju je na Starom placu u Splitu održan je 3. Memorijalni turnir Mihovil Radja. Međunarodni turnir za mlađe uzraste odigrava se u čast pok. Mihovila Radje, dugogodišnjeg predsjednika, kapetana i trenera Ragbi kluba Nada te uglednog neimara i zaslužnog člana splitskog športa . Pored cilja popularizacije ragbija među djecom najmlađih dobnih skupina splitski klub želi na ovaj način još jednom odati priznanje čovjeku koji je cijeli svoj život posvetio razvoju ragbija u Splitu i Hrvatskoj. Na turniru je nastupilo 17 momčadi (djeca od 6 do 12 godina ) iz šest klubova: OBL Rugby Codroido – Italija, RK Čelik Zenica-BiH, RK Invictus- Dubrovnik, RK Makarska rivijera – Makarska, RK Nada -Split, te RK Sinj – Sinj.

3. memorijalni turnir MR 2019

Preko 200 mladih ragbijaša i ragbijašica razvrstanih u navedena 4 dobna uzrasta odigralo je ukupno 26 utakmica na dva terena na igralištu RK Nada Split. Po lijepom i sunčanom vremenu mladi ragbijaši i ragbijašice pokazivali su svoja stečena znanja i vještine praćeni budnim okom svojih voditelja, roditelja i ljubitelja ragbija u Splitu. S posebnim simpatijama praćeni su nastupi najmlađih sudionika u kategorijama do 6. i do 8. godina. Mnogima od njih ovo je prvi službeni nastup i susret s „nepoznatim protivnikom“. Najviše uspjeha u dvije najmlađe kategorije imali su gosti iz Zenice, pripadnici ragbi škole Ragbi kluba Čelik. Pojedine momčadi u kategorijama do 10. i do 12. godina pokazale su već zavidan nivo organizacije igre te primjereno tehničko-taktičko znanje i vještine. U kategoriji do 10 godina najviše su pokazale momčadi Makarske rivijere, Nade i Čelika. U najstarijoj grupi natjecatelja do 12 godina najviše uspjeha i najviše znanja pokazali su gosti iz Italije, pripadnici selekcije OBL Rugby Codroibo. Oni su u finalu pobijedili momčad Sinja. U utakmici za treće mjesto mladi ragbijaši Nade tijesno su savladali vršnjake iz Makarske. U skladu s ragbijaškom tradicijom nakon dodjele priznanja i pehara turnir je završio zajedničkim ručkom i druženjem svih sudionika.

Foto: B. Rožman

OSTALI SPORTOVI