Jelena Grubišić brani naslov europske prvakinje: Penezić, Čović, Batinović i Pletikosić izazivačice!

Penezić, Foto zrkvardar

U Budimpešti se igra završnica ovosezonske Lige prvakinja. Final Four su ove godine izborile iste ekipe kao i lani, u reprizi polufinala podgorička Budućnost Marte Batinović (Žderić) i Matee Pletikosić će od 15:15 sati snage odmjeriti s domaćim Györom.

Od 17.45 na teren će braniteljice naslova iz rumunjskog Bucurestija predvođene Jelenom Grubišić protiv skopskog Vardara trenutno najboljeg strijelca Lige prvakinja (87) Andree Penezić te Andree Čović.

“Imamo šansu za revanš, za popravni, a nadam se drugačijem ishodu nego prošle godine. Imamo ekipu punu kvalitetnih igračica, ali ako želimo do pobjede moramo odigrati kao pravi tim. Imali smo kontinuitet cijele sezone, ali u posljednjim utakmicama i neke padove. Moramo imati konstantu svih 60 minuta, moramo ‘gristi parket’, kako bismo ostvarile ono što želimo,” poručila je za službenu klupsku stranicu Penezić.

Grubišić je lani bila proglašena za najkorisniju igračicu (MVP) završnog turnira u Budimpešti.

“Prošle godine nismo uspjele, ali sada smo puno smirenije i mislim kako smo napredovale. Za osvajanje titule moraju se posložiti sve kockice. Igraju se dvije utakmice u 24 sata i sve se može dogoditi u ženskom rukometu. Prošle sezone Bukurešt je imao savršen vikend, a sada tako nešto treba preslikati. Prošle godine bile smo pod velikim pritiskom, svi su nas vidjeli u završnici i prije polufinala. Potrebni su nam hladne glave i vruća srca, a snažna obrana mora dat veliki doprinos našem uspjehu,” najavila je Hrvatica u redovima makedonske momčadi.

Izabrana je i najbolja ekipe ovosezonske Lige prvakinja, bez hrvatskih rukometašica. U izboru su bile Andrea Penezić na lijevom vanjskom i Aneta Benko na desnom krilu. (Foto: zrkvardar.mk)

RUKOMET