Kapetan Dobud produljio s Gosparima: “Jug je moj klub, a Dubrovnik moj grad i ja sam želio ostati ovdje”

Nikša Dobud, Jug

Nikša Dobud, JugKapetan Juga Croatia osiguranje i najbolji hrvatski vaterpolist Nikša Dobud potpisao je novi četverogodišnji ugovor s klubom u kojem je ponikao.

“Nikša Dobud je igrač i čovjek koji apsolutno zaslužuje ovaj status i ponosan sam što imamo ovakvog kapetana. On na tržištu sigurno vrijedi više od uvjeta koje je prihvatio u ovom ugovoru, ali je dokazao svoju pripadnost Jugu i Dubrovniku prihvativši ono što smo mu ponudili. Naš cilj je stvoriti uvjete da igrači njegove generacije postanu najtrofejniji u povijesti kluba, a s obzirom da Dubrovčani čine većinu u našoj reprezentaciji želja nam je da postanu i najtrofejniji igrači Dubrovnika. Malo im za sada bježi trener Veselin Đuho s dva olimpijska zlata, ali ako se i druge stvari poklope, uvjeren sam da će i naši reprezentativci već u Brazilu imati priliku za dostizanjem ovog rezultata,” izjavio je predsjednik kluba Lukša Jakobušić.

Pred kraj 2013. godine najavljeno je kako će se se u idućoj godini riješiti sva zaostala dugovanja prema igračima, što je pomoglo 28-godišnjem Dobudu u odluci: “U Jugu imam najbolje uvjete za rad i napredak. Uostalom Jug je moj klub, a Dubrovnik moj grad, a ja sam želio ostati ovdje. Predstavljen mi je program koji je interesantan i Jug je bio vrlo konkretan u pregovorima, tako da uopće nisam dvojio. Nadam se da će bit još trofeja, a ne namjeravam prestati igrati nakon ovog ugovora, naravno, ako me zdravlje posluži.”

Predsjednik je istaknuo kako će u budućnosti uvijek prednost imati igrači koji su ponikli u Dubrovniku: “Postoje određena pravila ponašanja kojih se pridržavamo. Naš cilj je izbjeći nervozu u lipnju i znati s čim raspolažemo. Ne možemo pratiti Pro Recco i Primorje, ali zato igračima možemo ponuditi više od novaca, a to su ljubav i pripadnost klubu. Želimo raditi diskretno, ali konkretno.”

Pred Dobudom i dubrovačkim Jugom još su minimalno četiri godine zajedničke suradnje, no, najavljeno je kako će se u daljnjoj budućnosti za Dobuda osloboditi mjesto i u Upravi kluba, direktora, predsjednika ili trenera.

U razgovoru za službenu klupsku stranicu Nikša Dobud otkrio je i neke svoje zanimljivosti iz privatne strane života.

Završio je Turističko ugostiteljsku školu u Dubrovniku, a prije dvije godine je upisao Fakultet Medije i kulturu društva: Ne ide mi baš onako kako bih želio, ali i nemam vremena. Nadam se da ću uspjeti jednog dana završiti fakultet. Svakako, svim mladim osobama bih preporučio obrazovanje.

Mediji i uloga medija u tvom životu?
Stalno sam u kontaktu s medijima zbog posla s kojim se bavim. Mediji nisu nužno zlo u životu, oni imaju pozitivnu ulogu u svijetu, ali puno toga zavisi kako se postave i s kojom namjerom rade. Zna se dogoditi da pobjegnu od onoga što bi trebalo predstavljati, ali uglavnom smatram da mediji predstavljaju javnost i kao takvi su OK.

Knjige?
Čitam laganija štiva, posebno na pripremama. Drago mi je pročitati knjigu koja će me opustiti, ali nemam žanr koji bi mi bio draži od drugih. Knjige su definitivno odlične za opuštanje.

Filmovi?
Slabo gledam filmove. Svaki mi počne i završi isto jer ih uglavnom prespavam.

Šipan?
To je moj otok i uvijek mi je drago tamo poći. Kad god sam na Šipanu dobro se osjećam. Jako mi je važno da tamo imam nešto svoje.

Žene?
Prije svih moja majka Maruška i djevojka Zrinka. To su dvije osobe koje su mi velika podrška. Puno mi znače u mom životu i sa mnom prolaze kroz sve moje padove i uspone.

Reprezentacija?
Igrati u Juga i u reprezentaciji Hrvatske je velika čast i velika obaveza. Drago mi je da sam u reprezentaciji to što jesam i da mogu predstavljati svoju zemlju u svijetu. Igrat ću dok god budem mogao. Nadam se da će se neke stvari posložiti i da ćemo nastaviti igrati kao i do sada i da ćemo donositi medalje sa svih velikih natjecanja.

Društvo i noćni izlasci?
Nije nikakva tajna da se volim družiti i da imam svoje društvo. Mi smo često na putovanjima i imamo puno obaveza, tako da slobodne trenutke volim provesti u društvu. Nemamo puno vremena, ali volim svoju ekipu. Nažalost, vremena je sve manje.

Alkohol?
Minimalno!

Jesi li naučio lekcije iz života?
Još ih uvijek učim, ali dosta sam ih i naučio.

Jesi li jednostavan čovjek ili si kompliciran kao osoba?
Ne mislim da sam kompliciran, ali neka me drugi procijene.

Što bi u karijeri promijenio?
Imao sam grijeha, i oni su sastavni dio mog života, ali sam iz njih izvukao pouke. Čak mislim da su me izgradili kao osobu.

Sportski gledano?
Uvijek sam trenirao maksimalno i davao sve od sebe. Nisam bio u Melbourneu i Pekingu i to mi je žao, ali to je bila odluka trenera i tu ne mogu ništa promijeniti. Bole me porazi u finalu Lige prvaka, ali to je samo razlog za ići dalje. Mogli smo još koji put biti prvaci Europe.

Iako imaš 28 godina osvojio si sve što se može osvojiti. Gdje nalaziš motiv za treniranje?
To ili imate ili nemate u sebi. Prve godine kad ne osvojimo trofej bit ćemo zaboravljeni i zato se svaki dan treba dokazivati. Volim pobjeđivati i osvajati, to mi je u krvi. Uostalom, radim ono što volim. (Foto: jug.hr)

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO
Tagged with: ,

Ostavi komentar