Kärcher Rally Kumrovec

Rally Kumrovec

Za nastup na 12. Kärcher rallyju Kumrovec prijavile su se 82 posade iz 8 zemalja. Startni broj 1 imat će branitelji naslova Rok Turk i Blanka Kacin iz Slovenije u Hyundaiju i20 Rally2. Još nekoliko jakih imena stiže u Hrvatsko Zagorje. Svakako najzvučnije među njima je ono trostrukog prvaka Mađarske Andrasa Hadika, sa suvozačem Krisztianom Kerteszom u Fordu Fiesti R5 MkII. Hadik je trenutačno drugi u poretku Mitropa Rally Kupa, a u Kumrovec stižu i trećeplasirani Simon Rončel (Peugeot 208 Rally4) te četvrti Mark Škulj (Opel Corsa Rally4).

Domaće posade predvodit će Juraj Šebalj i Marijan Stublić u Toyoti GR Yaris, a nakon kraćeg izbivanja na hrvatske staze vraća se i Viliam Prodan, s novim suvozačem Markom Stiperskim u Fordu Fiesti Rally3. Ove su sezone već vozili dva rallyja u susjednoj Sloveniji s Renaultom Cliom Rally4, pa će na Kumrovcu u jačem automobilu vjerojatno ciljati visoki plasman. Vodeći u Prvenstvu Hrvatske, Janos Szilagyi i Robert Balai nastupit će u Peugeotu 208 Rally4, a tu je i cijeli niz iskusnih vozača AKK Sveta Nedelja poput Nenada Lončarića u Subaru Imprezi STI, Daniela Vojvodića u Mitsubishi Lanceru Evo III i Krešimira Ravenščaka u Fordu Fiesti Rally3.

Statistika kaže da je na Listi prijava čak 14 automobila najjače, klase 1 ukupnog poretka, za jedan više od vozila klase 2. Očekuje nas zanimljiva borba u svim prvenstvima za koja se 12. Kärcher Rally Kumrovec boduje. Nažalost, nedostaju trojica vozača iz Top 10 Prvenstva Hrvatske ovog trenutka – Martin Ravenščak, Jan Pokos i Nino Bogović.

U petak, 8. rujna na rasporedu je Shakedown između 14 i 15:45, a u 17:34 uslijedit će start prvog brzinskog ispita, Tuhelj.

Vozit će se na dionici Kumrovec – Prosenik.

Nakon njega posade će oko 17:45 početi pristizati u Terme Tuhelj, gdje će ih posjetitelji moći razgledati, a od vozača i suvozača dobiti autograme.

Noćni brzinac Tuhelj startat će u 19:57.

Subotnji program kreće Ceremonijalnim startom u Muzeju Staro Selo u Kumrovcu u 9:15.

Slijedi devet brzinskih ispita, Desinić, Zagorska Sela i Kumrovec koji se voze po tri puta.

Ciljna rampa na rasporedu je u 17:45 u Muzeju Staro Selo.

(Foto: Uroš Modlic)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: