Najbolja juniorka svijeta pojačala splitski Marjan: “Najviše me motivirao Dražen Petrović”

Matea Jelić, TKD Marjan

U proteklih 15 godina klub je uvijek stvarao sportaše i zahvaljujući svom pogonu proizveo velikih 40 medalja. Prepoznavši odličan rad prošle godine je u klub stigao vrhunski Iranac Ahmad Mohammadi koji je do sada nastupio na tri G1 turnira i osvojio sva tri zlata uz omjer pobjeda i poraza 14:0.

Bilo je to prvo muško seniorsko pojačanje, a sada je u klub stiglo najveće seniorsko pojačanje u povijesti. Matea Jelić, mlada Kninjanka koja je još uvijek aktualna svjetska juniorska prvakinja i MVP svjetskog juniorskog prvenstva se već itekako počela dokazivati i u seniorskoj konkurenciji. Sa svojim matičnim klubom DIV Kninom i trenerom Draganom Pinjuhom osvojila je već devet medalja na G turnirima u nešto više od godinu dana. Na Croatia openu je bila prva i treća, Austrija openu dva puta treća, Beogradu prva, Izraelu treća i Ukrajini treća uz srebro na svom prvom seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Matea je odlučila nakon srednje škole upisati fakultet i Split i taekwondo klub Marjan su joj se učinili najboljom opcijom za nastavak karijere.

“Dražen Petrović me najviše motivirao sa svojom izjavom kada je odlazio iz Šibenika u Cibonu. Puno je emocija, puno lijepih uspomena, teško je ali osjetila sam i ja kao tada i Dražen da je ovo najbolje za moju karijeru i daljnji napredak,” rekla je mlada Kninjanka.

“Puno toga sam prošla, i dobrog i lošeg sa bivšim trenerom Draganom Pinjuhom koji mi je uvijek davao veliku podršku. Nakon gimnazije mi je želja upisati Kineziologiju u Splitu i Marjan je bio klub sa znanjem, tradicijom, vrhunskim borcima i sparing partnerima te vrhunskim trenerima. Velika mi je želja plasirati se jednog dana na Olimpijske igre i vjerujem da uz taekwondo klub Marjan to mogu i ostvariti.”

Inače, pakleni ritam za 2016. godinu, godinu olimpijskih igara i europskog seniorskog prvenstva je počeo i sportaši Marjana odradili su već niz natjecanja na uspješnom nivou.

Ana i Lucija Zaninović pripremaju se i fokusiraju maksimalno za Rio i Igre, Lucija Zaninović je osvojila zlato na prvom pripremnom turniru G2 kategorije u Fujairahu u Emiratima svladavši u finalu svjetsku prvakinju i brončanu olimpijku iz Londona.

Ostatak seniorskog top teama se medaljama na natjecanjima pokušava nametnuti za ulazak u reprezentaciju za europsko seniorsko prvenstvo koje je na rasporedu za niti dva mjeseca. Toni Kanaet je osvojio srebro na europskom klupskom prvenstvu te zlato u Sloveniji, Lovre Brečić je na europskom klupskom prvenstvu bio brončani dok je u Sloveniji deklasirao protivnike osvojivši uvjerljivo zlato sa bodovnom razlikom +54. Petra Matijašević je osvojila dva zlata i srebro na Turkish openu, europskom klupskom prvenstvu te Slovenija openu dok je Ahmad Mohammadi uzeo dva zlata. Tanja Rastović je dodala broncu, a Ivana Babić srebro. Pred Marjanovim natjecateljima je uskoro President cup u Bonnu, Ukrajina open.
Taekwondo klub Marjan do sada u svojim vitrinama ima čak;
• 40 medalja ukupno sa svjetskih i europskih prvenstava te olimpijskih igara
• 2 olimpijske medalje
• 9 svjetskih medalja
• 29 europskih medalja
• naslov klupskih prvaka Europe 2015. godine
• klupski viceprvaci Europe 2016. godine

BORILAČKI SPORTOVI

Ostavi komentar