Paola Strašćek i Ana Taslak osvojile srebro i broncu na kadetskom Svjetskom prvenstvu u taekwondou

Paola Strašćek, taekwondo, juniorski SP

Paola Strašćek, taekwondo, juniorski SPHrvatska taekwondo reprezentacija nastavlja osvajati odličja na svim natjecanjima na kojima se njeni članovi pojave. Na prvom svjetskom kadetskom prvenstvu u povijesti koje se održava u Bakuu u Azerbajdžanu do odličja su stigle Paola Strašćek iz Jastreba i Ana Taslak iz splitskog Marjana.

Paola je u kategoriji do 41 kilograma upisala četiri pobjede protiv Jordanke Makanay, Palestinke Saqr, Bjeloruskinje Sauluk i Ruskinje Izmailove da bi je u finalu sa 6:2 pobijedila predstavnica Tajvana Jeih Die.

Splićanka Ana Taslak je prošlogodišnjem naslovu europske prvakinje dodala i brončanu medalju na svjetskom prvenstvu. Nakon tri uvjerljive pobjede uz ukupni omjer bodova 39:6 protiv domaće predstavnice Isayeve, Meksikanke Munoz i Amerikanke Weber u polufinalnom srazu zaustavila je Turkinja Yilmaz.

Na tatami su izašla još četiri Hrvatska predstavnika ali su Laura Glasnović i Martin Putak zaustavljeni nakon dvije pobjede, a Rino Marković i Marko Golubić u svojem prvom susretu.

Nakon svjetskog juniorskog prvenstva gdje su naslove svjetskih prvakinja osvojile Ivana Babić iz Marjana i Matea Jelić iz Div Knina te fantastičnog nastupa na seniorskom prvenstvu Europe gdje je Hrvatska uzela čak šest odličja uz zlatne Anu i Luciju Zaninović i Ivu Radoš Hrvatska je i na kadetskoj smotri pokazala da ima na koga računati u budućnosti.
Paola Strašćek, Jastreb, CF-41kg (33)
Paola Strašćek – Alanoud Makanay, JOR 4:0
Paola Strašćek – Rahaf Saqr, PLE 6:1
Paola Strašćek – Krystsina Sauluk, BLR 9:5
Paola Strašćek – Daria Izmailova, RUS 1:0 z.b.
Paola Strašćek – Chen Jeih Die, TPE 2:6

Ana Taslak, Marjan, CF-51kg (27)
Ana Taslak – Shams Isayeva, AZE 15:3
Ana Taslak – Citlally Munoz, MEX 12:3
Ana Taslak – Logan Weber, USA 12:0
Ana Taslak – Tugba Yilmaz, TUR 4:7

 

OSTALI SPORTOVI
Tagged with:

Ostavi komentar